pondělí 21. července 2014

Východ slunce, Quicksand, Trust Me, Momentum, Walk of Shame


Východ slunce (Sunrise: A Song of Two humans, 1925) - 90 %
Murnau ukazuj svou sílu, kdy i poměrně jednoduchý tragicky-romantický příběh dokázal povýšit na skutečné umění. Triky, které se zde objevují, kdy se naprosto dokonale a hlavně emotivně prolínají obrazy, jsou krásné, stejně tak je výborně zvládnutá akční scéna na vodě. A navíc ten krásný konec. Tohle je opět ukázka toho, že už ve 20. letech se daly točit silné filmy za skvělého využití filmařských prostředků - v tomhle případě i zvukových efektů, což bylo jejich první použití ve filmu ještě před "Jazzovým zpěvákem".

Quicksand (2013) - 75 %
Alzheimer je svinská nemoc a právě snímek "Quicksand" to ukazuje naplno. Ukazuje to s lidskou a krutou tváří zároveň. Je to příběh jen jednoho člověka, ale dá se to vztáhnout v podstatě na kohokoli. Každá nemoc je zlá, některá ještě horší, ale vždy je na člověku, jak moc bude schopen se s ní vyrovnat. Někteří lidé jsou pak hrdiny sami sobě.

Trust Me (2013) - 60 %
Clark Gregg ukazuje, že je nejen zajímavým hercem, ale zvládá i psaní scénářů a režii. Jeho "Trust Me" není velkým filmem, ale díky tomu, že se pozornost soustředí v podstatě jen na jeho postavu a on hraje víc jak snesitelně. Příběh není špatný, naopak má celkem zajímavé finále, i když je celkem očekávané. Malý, dobrý film.

Momentum (2013) - 60 %
Poselství tohohle filmu je vlastně v tom, že bychom měli využít svoji kreativní energii místo toho, abychom využívali svou energii destruktivní. Nic víc v tom není, snad jen ta krása volnosti a pohybu. Když tohle v sobě objevíme a využijeme, bude to fajn.

Walk of Shame (2014) - 50 %
Celkem snesitelná komedie, pokud vám moc nevadí Elizabeth Banks, která může být pro někoho celkem těžko skousnutelná. Jsou zde ale vtipné momenty, ona se moc nepřetvařuje, a celá situace je celkem příjemně ujetá a navíc se pořád něco děje. Není to žádná velká komedie, ale dívat se na to dá.

Žádné komentáře:

Okomentovat