úterý 22. července 2014

PostHuman, Frigo na mašině, The Candidate, Way of the Wicked, Explosions


PostHuman (2012) - 60 %
Funguje to samostatně, ale asi by to lépe fungovalo, kdyby to byla součást nějakého seriálu, který by se třeba skládal z takto krátkých epizodek. Jinak ta animace se mi hodně zamlouvá. I když je to americký kus, vliv japonské animace je zde více jak parný.

Frigo na mašině (The General, 1926) - 95 %
Buster Keaton ve skvělé podobě předvádí to, v čem byl dokonalý. Film, jehož zápletka vlastně vůbec není komediální, postava, která se ani jednou neusměje, ale to, co provádí, je až neskutečně vtipné. Jenže nejde jen o to, že je to vtipné, ono je na tom strašně moc vidět, jak je to vystavěné, jak je to pevné v základech. Ten film je krásně promyšlený a funguje i na současného diváka. Grotesky jsou primárně filmy, kterým se - samozřejmě ne ve všech případech - podařilo přežít němou éru. Vlastně by ani jako zvukové moc nefungovaly.

The Candidate (2010) - 70 %
Zajímavě rozjetý film, který je pokažen svým závěrem. Jinak je to ale rozhodně to lepší, co můžete mezi krátkými filmy vidět. Je vidět, že tu někdo přemýšlel, snažil se. Jen ty konce jsou někdy vzhledem k očekáváním ve finále zklamání.

Way of the Wicked (2014) - 65 %
Nemůžu si pomoct, ale vidět Vinnieho Jonese v charakterní roli, je samo o sobě dost velký zážitek, aby se na tenhle film člověk podíval. Je to hodně schematické, není zde něco, co by vás překvapilo, navíc je zde možná až moc postav a ta Slaterova se snaží být až strašně moc tajemná, ale jinak tenhle snímek funguje a je to dobré béčko. Tohle mi někdy naprosto stačí.

Explosions (2012) - 40 %
Kdyby to bylo pojato jen jako videoklip k nějaké písni, která by mohla běžet na MTV, asi by to fungovalo lépe. Takhle to je jen hodně dobře zvládnutá triková podívaná, která ale nic moc navíc nenabídne. Jen nějaké ty dojmy, které se ale v mém případě v podstatě nedostavily.

Žádné komentáře:

Okomentovat