pátek 11. července 2014

Kolo života, Reflections, Ms. 45, Další patro, Legenda o Mulan


Kolo života (La roue, 1923) - 60 %
Je to prostě moc dlouhé, aby to v dnešní době dokázalo udržet mou pozornost po celých téměř pět hodin. Jsou zde neskutečné záběry, skvělé trikové sekvence, úchvatné umělecké kompozice, ale to prostě nic nemění na tom, že je to pořád jen příliš dlouhý příběh o lásce, která vlastně nikdy nenašla pořádně naplnění. Chápu význam takového filmu ve své době, ale pro současnou dobu a současného člověka je to v podstatě nestravitelné.

Reflections (2013) - 40 %
Mám rád animované filmy, které hrají na depresivní nitro člověka. "Reflections" je takový snímek, ale prostě mu hodně chybí, aby byl dokonalý. Nemluví se zde, což je hlavní pozitivum, animace je dobrá, snesitelná, ale hloubka se ztrácí ve snaze, ale není zde skutečně přítomna.

Ms. 45 (1981) - 70 %
Film, který má skvělý námět a naprosto úchvatný psychedelický závěr. Snad jen škoda, že je to místy ještě docela umírněné. Myslím, že by tomu i více exploatace slušelo. I tak ale Abel Ferrara natočil výborný film o pomstě, která je podávána skutečně krutě. Na druhou stranu, je to i o tom, že každá akce vyvolává opačnou reakci.

Další patro (Next Floor, 2008) - 70 %
Zajímavě stylizovaný pohled na to, co je obžerství. Na tohle se pěkně nekouká, ale tohle byl záměr. Není to nijak naturalistické nebo kruté, ale přesto jsou zde záběry, kde se vám z lidské povahy bude dělat špatně. V tomhle směru se snímek povedl.
Film můžete zhlédnout zde.

Legenda o Mulan (Mulan, 1998) - 80 %
Až mě docela překvapilo, jak se Disneyho studiu podařilo vytvořit film, který doslova čpí východní kulturou a krásou, ale stejně tak se nejedná jen o nudnou pohádku pro děti, ale místy pořádně akční a hlavně také vtipnou záležitost. Tohle je další krásná ukázka toho, jak moc jsou Disneyho filmy rodinné, jak dokážou zaujmout skutečně každého člena. Bavil jsem se a to jsem od filmu vlastně nic nečekal.

Žádné komentáře:

Okomentovat