úterý 15. července 2014

Frigo jako Sherlock Holmes, Born Sweet, Tarzan a Ztracené město, From the Future with Love, (Ne)zadaní


Frigo jako Sherlock Holmes (Sherlock Jr.) - 95 %
Buster Keaton naprosto ohromuje tím, jak jsou nasnímané jednotlivé kaskadérské kousky. Naprosto to vyráží dech, a to i po devadesáti letech. V současnosti některé kaskadérské kousky ani omylem nevypadají tak dobře. Škoda, že se dnes na klasické triky a kaskadéry kašle, hlavně, že mají všichni pojištění. Digitální efekty jsou někdy k vzteku, a tohle je krásná ukázka. Výborný film, který dokazuje, že němé filmy mohou strhnout i dnešního diváka.

Born Sweet (2010) - 80 %
Když jsou vodní zdroje daleko a jediná voda, kterou můžete pít, je plná arsenu, nějak se to na vašem těle musí projevit. Dokument, který podává téměř chladně děsivé informace z úst dítěte, které v 15 letech trpí nemocí, která je způsobena právě touto jedovatou vodou. Jeho tělo je pokryto černými fleky. Syrové ve své informativnosti. Kontrast krutosti osudu s touhou pořád žít a případně i tvořit, je krásně lidský.

Tarzan a Ztracené město (Tarzan and the Lost City, 1998) - 20 %
Co se asi tak dalo čekat? Je to televizní blbina, kde jsou použité šílené efekty, celá zápletka je neskutečně nablblá. Casper Van Dien je jako Tarzan příšerný a jeho Jane je neskutečně nudná a unylý. Šimpanz to zase zachraňuje, jinak zde není nic, co by to alespoň trochu zachránilo. Ale zhlédnout se to dá.


Hezky provedené sci-fi, které má to, co by sci-fi mělo mít. Má nějakou morální hloubku, zabývá se společností. V tomhle směru snímek "From the Future with Love" funguje, bohužel to nic nemění na tom, že mě nebavil.

(Ne)zadaní (That Awkward Moment, 2014) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale Zac Efron mě docela baví. V posledních filmech, kde jsem ho viděl a které byly komediálního ražení, mi to jeho hraní prostě sedí. Neotravuje mě, je vtipný a sálá z něj pozitivní energie, která je mi hodně blízká. I když se film v závěru zvrtne, ta cesta, která k němu vede, mě bavila.

Žádné komentáře:

Okomentovat