pondělí 14. července 2014

Carn, Chamtivost, Glenn Owen Dodds, Zloba - Královna černé magie, Margo Lilly


Carn (2013) - 80 %
Animace, která svou rozmáchlostí a zároveň jednoduchostí spolu se záběry kamery trochu připomněla Franka Millera, se stala nástrojem k vyprávění příběhu o tom, jak naložíme s důvěrou. Někdy je strašně jednoduché ji zahodit. Ale jaké budou následky. Krátký film, který si na nic nehraje, a přitom je ve své výpovědi velmi silný.

Chamtivost (Greed, 1924) - 60 %
Snímek, který byl z původních více jak devíti hodin sestříhán na čtyři a pak ještě následně na necelé dvě hodiny. Von Stroheim už do střihu nezasahoval a od díla se v podstatě distancoval. Většina byla zničena, dochovaly se pouze fotografie z natáčení a jednotlivé záběry, které byly spolu s dvě hodiny dlouhým dochovaným filmem pospojovány do výsledku, který je filmem a projekcí fotografií zároveň. To, co je nejblíže Von Stroheimovu přání - vycházelo se z technického scénáře. Nic to nemění na tom, že chamtivost je zde podána skutečně... rozmáchle.

Glenn Owen Dodds (2010) - 55 %
Co budete dělat, kdybyste měli možnost se setkat s bohem? Michael to zkusil, ale netuší, jestli proti sobě boha skutečně měl. "Glenn Owen Dodds" je snímek, který má zajímavý nápad a konverzace s bohem je celkem vtipná, na druhou stranu hledání smyslu života už je takové nijaké.
Film můžete zhlédnout zde.

Zloba - Královna černé magie (Maleficent, 2014) - 80 %
Čekal jsem dobrou pohádku, ale tohle předčilo moje očekávání. Je to krásný příběh, který pohádkou skutečně je, ale jsou zde temné pasáže, místy je to docela drsné, ale je to pospojované humorem, dojemností a také výbornou Angelinou Jolie. Tady mi dojem zkazili jen lidi v kině, kteří potřebovali až moc nahlas dávat najevo, jak moc do příběhu vidí a jak moc mu rozumí. A ne, nemluvím o dětech, ale o dospělých. Naprosto úchvatná je vizuální stránka, s kterou si tvůrci skutečně vyhráli. Ty příšerky jsou boží.

Margo Lily (2012) - 70 %
Ztráta dítěte je tragická, tenhle pár se s ní snaží vyrovnat celkem ještě dobrým způsobem. Díky tomu snímek nepůsobí moc depresivně a je z hlediska emocí docela snesitelný. Takový ten malý hezký film, který vás dokáže pohladit.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat