sobota 21. června 2014

We're Having Sex, Policejní akademie 2: První nasazení, Skin, Son of Batman, Eager


We're Having Sex (2012) - 55 %
Mějte spolu sex a mluvte o tom. To je asi nejlepší doporučení, které z tohoto filmu plyne. Pár má problémy s komunikací a je vidět, že spolu nežijí, žijí jen vedle sebe. Jenže ani sex nedokáže všechno vyřešit. Asi ta komunikace bude hlavním základem, na kterém je potřeba příběh stavět.

Policejní akademie 2: První nasazení (Police Academy 2: Their First Assignment, 1985) - 70 %
Není to už tak dobré jako první film, ale jsou zde momenty, které mám skutečně rád. Finále s gangem se mi ale vůbec nelíbí a hlavně Steve Guttenberg je v tomhle dílu takový... nijaký. Přehrává až moc a nesedí to do toho, což je už co říct. Rozhodně je lepší první polovina tohoto filmu, hlavně pak různé naschvály Mauserovi. Ty body jsou ale hodně i z nostalgie.

Skin (2012) - 75 %
"Skin" je rozhodně snímek, který ve vás zanechá nějaké ty emoce. Nemusí to být hezké emoce, ale zároveň mohou. Je to příběh o nepochopení a o lásce, o tom, že když je člověk jiný, budou se na něj lidé dívat skrz prsty. Nic moc s tím nenadělá, ale to neznamená, že se nemá snažit. A výsledek? Nejistý.

Son of Batman (2014) - 40 %
Nemám rád komiksovou předlohu a nijak zásadně mě nenadchlo ani tohle animované zpracování, které stejně postrádá jakékoli kouzlo, které Morrisonův film měl. Ne, že by se jednalo o kouzlo nějak veliké, ale přece jen Morrisonův přístup je specifický. Japonská animace mi k tomu pořád nesedí.

Eager (2014) - 80 %
"Eager" je snímek, který zaujme nádherným zpracováním, kdy autorka využívá klasickou stop-motion animaci a navíc animuje plastelínou. Tohle je prostě krásné. Hlavně z technologického hlediska, nemluvě tedy pak o tom, že autorka má specifický styl, který zaujme uměleckým pojetím, které je zde dobře propojeno s naléhavou hudební stránkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat