neděle 23. března 2014

Temný úsvit, Gnomeo & Julie, Křižovatka smrti, Volání o pomoc, Dnes neumírej


Temný úsvit (Rescue Dawn, 2006) - 70 %
Vzhledem k tomu, že byl příběh natočen podle skutečné události, tak i celkem kousnu ten závěr, který bych řece jen viděl temnější. Jenže v tomhle příběhu prostě jde o to, že se zachrání. Nakonec, je to jeden z mála lidí, který prošel džunglí a přežil. Neskutečně syrové v tom, co vidíte, intenzivní a nepříjemné. Christian Bale jasně dává najevo, že je skvělým hercem, který pro roli udělá opravdu cokoli. Hlavně jeho scény se zvířaty jsou skutečně hodně bizarní. K němu tohle patří. Kdyby se to odehrávalo jen v té džungli, film má ještě vyšší hodnocení.

Gnomeo & Julie (Gnomeo & Juliet, 2011) - 50 %
Na tomhle snímku je nejzajímavější to, že shakespearovský příběh je převeden do komedie, kde hlavní roli hrají zahradní trpaslíci. No, a to je vlastně všechno, co je třeba k tomuhle filmu říct. Pak už je to všechno jen standard, kde nic moc navíc nedostanete, dokonce i toho vtipu je zde celkem poskrovnu. No a asi je jasné, že tohle nebude končit jako Shakespearova klasika.

Křižovatka smrti (Rush Hour, 1998) - 55 %
Když jsem se poprvé - ano, až v roce 2014 - díval na tenhle film, uvědomil jsem si, jak moc je Jonah Hill podobný Chrisovi Pennovi, a to nejen postavou, ale i dikcí. Zajímavé. Ale k filmu. Kdybych ho viděl tak před deseti lety, kdy nebyly filmy ještě tak plné uřvaných černochů, asi by mě to hned od začátku chytlo trochu víc. Ale je pravda, že Jackie se mi neomrzí. Chris Tucker je v originále jen těžko snesitelný, ale nějak si tahle dvojka prostě sedne. Neříkám, že je to výborné, ale sem tam některé scény sednou.

Volání o pomoc (Reign Over Me, 2007) - 75 %
Musím říct, že na tenhle film jsem byl zvědavý už nějakou dobu. Adam Sandler je můj oblíbený herec a ve vážné rovině ho zase tolik neznám. Tady to zvládl výborně, a i když příběh někdy přesně neví, jestli chce zapůsobit smutně anebo vás vlastně rozesmát, není to až tak na škodu. Scénář je dobrý a podává událost 11. září poměrně lidsky a hodně snesitelně. Povedlo se to. Není to film, který asi bude na vrchu vaší filmotéky, ale neměl by se v ní až tak moc ztrácet.

Dnes neumírej (Die Another Day, 2002) - 30 %
Brosnanův run mi v bondovkách obecně moc nesedl, ale to, co tvůrci předvedli ve snímku "Dnes neumírej", to už je opravdu hrozné. Digitálně je to naprosto strašné. V domnění, že to triky oživí, byl vytvořen další sci-fi Bond, který je ale od skvělého "Moonrakera" naprosto k nerozeznání. "Moonraker" je výborný, a to i trikově, v tomhle případě se jedná o ukázku toho, jak mohou triky vypadat špatně. Zbytečně přehnané herecky špatné, scenáristicky nezajímavé. Nikdy více. Pro mě nejslabší Bond ze všech.

Žádné komentáře:

Okomentovat