sobota 29. března 2014

Rocky Balboa, Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Sejmi je všechny, Frajeři ve Vegas, On the Air


Rocky Balboa (Rocky Balboa, 2006) - 100 %
Sly se vrátil k postavě Rockyho po šestnácti letech, třicet let poté, co natočil první film. Hned úvodem mě naprosto dostal a já jsem si uvědomil, jak je příběh Rockyho a Adrian nádherný. Je to krásná romance, naprosto obyčejná, ale ukazuje nádherný soulad mezi mužem a ženou. Nebyli dokonalý hollywoodský pár, ale byli dokonalý pár filmový. Hádali se, ale nikdy se nepřestali milovat. Už jen pro tohle je tahle série nádherná. Šestým filmem tomu Sly dal tu správnou, krásnou a zároveň nesmírně smutnou tečku. Vrátil se velikán a ukázal, že to, co tvořil, mělo smysl. A má to smysl pořád. Šestý film mě neskutečně dojal. Sly natočil nádherný tribut a plnohodnotné pokračování zároveň. Víc není co dodat.

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, 2011) - 60 %
Série mě docela baví a ani čtvrtý díl mě nijak moc nezklamal, snad i proto, že jsem od něj nic nečekal. Penélope Cruz a Ian McShane byly velmi příjemná oživení, Geoffrey Rush je naprosto skvělý. Jack Sparrow už je trošičku ohraný, hlavně proto, že Depp podobně hraje i jinde, ale k "Pirátům" to prostě patří. Jo, zábava na odpoledne dobrá.

Sejmi je všechny (Shoot 'Em Up, 2007) - 50 %
"Neprůstřelná vesta je lepší investice než kolébka." Docela našlapaná akce se zajímavým záporákem, ale ne zajímavě napsaným, zajímavě zahraným. Paul Giamatti je prostě frajer. Clive Owen se do role také hodí, dobrý machr. Zajímavé momenty, přesto někdy docela sterilní. Není to až tak zábavné, jak se to tváří, sem tam to ale diváka strhne akcí. Dneska rozdávám nějak moc vysoká hodnocení. Tak ne, za ty blbé triky musím jít jen na průměrné hodnocení.

Frajeři ve Vegas (Last Vegas, 2013) - 70 %
Je to strašně klišovité, strašně předvídatelné, ale já si stejně nemůžu pomoct, tyhle filmy, kde se na stáří dívají trochu z nadhledu, mi prostě sedí. Navíc při tomhle úžasné obsazení, kdy jsem ani netušil, že Kevin Kline má blízko k sedmdesátce, jsem byl prostě nadšený. Zasmál jsem se, pobavil jsem se, příjemně strávený večer. Nic moc víc, ale někdy i tohle stačí.

On the Air (1992) - 50 %
Po "Městečku Twin Peaks" se Lynch a Frost vrhli na seriál "On the Air", kterého se odvysílaly pouze tři epizody, a to i přesto, že jich bylo natočeno celkem osm. Jednalo se o další neúspěšný projekt, který vedl k tomu, že se Lynch rozhodl dále s televizními stanicemi moc nespolupracovat. Výjimkou mělo být "Mulholland Drive", ale to se nakonec předělalo do celovečerního filmu, ač mělo původně jít o pilot televizního seriálu. Ten měl původně 88 minut. "On the Air" je seriál, který sem tam prezentuje humor absurdní, sem tam groteskní, sem tam bezhlavou taškařici. Tohle je něco, co nemohlo masově sednout v době vysílání a ani o dvacet let později.

Žádné komentáře:

Okomentovat