čtvrtek 28. února 2013

The Outback (2012) - 20 %


The Outback (2012)
A zase jeden zvířecí loser. "The Outback" - už jen při pohledu na poster - bude mít pravděpodobně hodně podobnou zápletku jako snímek "Snížek, bílý kožíšek", což byl animovaný film ze Španělska, který se dostal i do našich kin. Zatím jsem ho bohužel nestihl, ale přesto si nemyslím, že bych měl o hodně přicházet, zároveň si myslím, že jsem snímkem "The Outback" viděl poměrně dostatečnou náhradu. Už je to, že je na poster také postavička, která ze svého druhu vystupuje díky tomu, že je bílá.
Johnny je bílá koala, která moc nezapadá mezi ostatní koaly. Je vizuálně jiný, to znamená, že musí být ostatními odstrčen. Nachází ale přítele v tasmánském čertovi Hamishovi (také odvrženec, asi proto, že má skotské jméno) a díky němu se dostane do cirkusu, kde se stává chvilkovou atrakcí, ale pak se zase vrací do divočiny, kde musí bojovat se strašnými nepřáteli (obří krokodýl, sup a dingové), ale stejně tak i se sebou, protože samozřejmě všude lže, kde to jen jde a dělá ze sebe velkého dobrodruha, prostě koalí "Krokodýl Dundee".
"The Outback" se nás snaží přesvědčit, že je pořád strašlivá sranda sledovat groteskní scény, kde do sebe zvířátka narážejí, utíkají před sebou, zakopávají, ale díky prozření najdou tu správnou cestu, i když to vypadá, že už z ní sešli, protože se hodlali smířit s tím, že jsou prostě jenom úchylkou přírody. Naštěstí se ale ve správnou chvíli objeví nějaké to divné, ale moudré zvířátko, které hrdinovi promluví do duše a dá mu vědět, že vlastně je hrdinou. Jak se píše na obrázku výše - "From Zero to Hero" neboli "Z nuly hrdinou". Neviděli jste několikrát něco podobného? Mě osobně už nebaví poslouchat o tom, jak vlastně hrdinou může být každý. Mám pocit, že tohle už jsme všichni pochopili. Pak si sice člověk pustí nějaký snímek, třeba "Alpha Dog" a zjišťuje, že ono to s tím hrdinstvím tak horké nebude, ale co, tohle je přece film pro děti a těm se dá předhodit skoro všechno. Na nějaké ty nápadité animované filmy si budeme muset počkat. Doufám, že jedním z nich bude "Univerzita příšerek".
Animace překvapivě není nejslabší stránkou, i když krokodýli tu vypadají prostě divně. Místy jsem měl pocit, hlavně u krajin, že skutečně sleduji něco, co je poměrně dost realistické, ale voda je pořád něco, co nemá podobu vody. Chlupy na koalách super, lidé dobří, film se nesnažil karikovat a zastřít tak, že nebyly peníze na lepší animaci. To nízké procento, které jsem tak filmu nakonec dal, je dáno především tím, že animace ujde. Příběh je ale splácaninou toho, co fungovalo, nebo spíš nefungovalo jinde. Naprosto nic nového, naprosto žádný nápad, jen využití trochu jiného prostředí, ale ani to se neděje v nějak velkém rozsahu. Obyčejný animák, který zapadne.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když se chcete pořád dokola dívat na to samé.
Hodnocení: 20 % za to, že prostě nemůžu pořád tomu samému dávat průměrné hodnocení


Žádné komentáře:

Okomentovat