pátek 8. února 2013

So Undercover (2012) - 30 %


So Undercover (2012)
No, nebudu lhát. Miley Cyrus určitě nebude moje oblíbená mladá hvězdička. Její výraz je příjemný jak zlomené žebro a obecně její vystupování mi nesedí. Myslím herecké vystupování. Co si dělá ve volném čase, je mi jedno. Její herectví je typu protivný sprostý holky, což zrovna není cesta k něčemu, co by z ní udělalo hvězdu. Trochu ji ale chápu. Chce se vymanit ze stínu "Hannah Montana". Akorát si myslím, že podobnými filmy se jí to nepovede. Akorát zapadává do obyčejného průměru hereček, které vizuálně sice ujdou, ale nějaké velké herecké umění nepředvádějí. Myslí si však, že jim to bohatě stačí, protože jejich výplatní pásky vypadají lépe, než moje celkové příjmy za rok v daňovém přiznání.
V současné době je trend natáčet to, co letělo tak před dvaceti lety. Klidně i více. Remaky jsou cesta do pekel, ale vždycky jsou výjimky, které pravidlo potvrzují. Jednou z těch výjimek byl i film "21 Jump Street". Na jednu stranu to bude tím, že se nejedná o klasický remake, ale převedení myšlenky seriálu na plátno. Zadruhé stojí úspěch filmu na skvělých hercích i návratu těch původních. "So Undercover" nevychází z nějakého seriálu, ale nese se ne vlně, kterou "21 Jump Street" přiživilo. Je přece cool být agentem v utajení, který se vrátí na střední nebo vysokou a bude řešit případ. Tím agentem v tomhle případě samozřejmě není nikdo jiný než Miley Cyrus.
Dívčina se nám hned uvede "akční" scénou ve stylu "Mission: Impossible", i když tedy její akce rozhodně není tak promakaná jako ty, které předvádí Ethan Hunt. Vlastně je to jen takové skotačení po chodbách hotelu a na jeho střeše. Hodně rychle se ale dostáváme na školu, kde už bude řešit nějaký ten další případ. Jenže od děje nemůžeme čekat, že bude vystavena nějaké akci, ale spíš trapné romanci. No jistě. Ale tak, co jste čekali? Že snímek s Miley Cyrus bude bez romance? Nebuďme naivní. Tahle holka si o romance doslova říká. I s tím svým hlubokým hlasem, který by mohla využívat mnohem lépe než v podobných "komediích".
Překvapivě romance jde trochu stranou, místo toho nastupuje něco, čeho jsme byli svědky ve filmu "Protivný sprostý holky". Prostě skupina holek si zasedne na jednu, i když ani to nemá dlouhého trvání. Není to ani "21 Jump Street", protože to postrádá vtip, stejně jako to postrádá akci. Nejsou to ani "Protivný sprostý holky", protože tomu chybí zajímavé postavy. A o nějakém napětí se nedá mluvit vůbec. Trochu mi to připomíná snímek "Bez dechu", ale "So Undercover" se alespoň nebere tak strašně vážně. A Miley Cyrus je rozhodně snesitelnější než Taylor Lautner, i když to je snad každý kromě Justina Biebera.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když prostě bezmezně milujete Miley a chcete s ní vidět všechno, co můžete.
Hodnocení: 30% za to, že to má hlavu a patu, více méně


Žádné komentáře:

Okomentovat