sobota 16. prosince 2017

Starship Troopers: Traitor of Mars, The Book of Henry, The Boss Baby and Tim's Treasure Hunt Through Time, Smrtelný případ, Velký Waldo Pepper




Byl jsem docela zvědavý, jak dopadl animovaný výlet do světa "Starship Troopers", který tedy není první. Je to pojato možná zbytečně moc zábavně, uvolněně, což mi docela vadilo, ale musí se nechat, že vizuální stránka filmu se povedla. Hezky se na to koukalo. Dějově ale snímek nijak neoslnil, proto průměr.

The Book of Henry (2017) - 50 %
Co ten snímek vlastně chce říct? Chce být dojemný? Chce být napínavý? Chce být drsný? Chce být lidský? Chce vás rozesmát? Já nevím, ale jako kdyby chtěl tohle všechno, což se prostě nemohlo povést. Herecky je to dobré, ale formou je to tak podivně rozhárané, že vás to popravdě dokáže klidně odradit.

Filmeček, který je skutečně jen takovým bonusem, v kterém se skrývá krása fantazie, ale spíš se vám bude zamlouvat specifická forma, kterou je animovaný a která se liší od hlavního filmu. Je to ale jen taková rychlovka, která hodně rychle uplyne a možná na pár vteřin ve vás něco zanechá. A pak zmizí i to.

Smrtelný případ (The Deadly Affair, 1966) - 70 %
James Mason dokazuje, jak byl skvělým hercem a sedí mu i žánr thrilleru, což jsem úplně nečekal. Ale on v sobě má něco takového, kde funguje jako kladná postava, ale přitom je v něm pořád něco trochu temného. Film má výbornou atmosféru, která zachraňuje i místy trochu nudné a natahované scény.

Velký Waldo Pepper (The Great Waldo Pepper, 1975) - 60 %
Robert Redford je klasicky podmanivý, protože tohle on umí, dokáže diváka dostat na svou stranu, a to i přesto, že jeho postava není vyloženě dobrácká a má svoje stinné stránky. Děj má scény, které vás dovedou docela překvapit, ale také má scény, které vás spíše dovedou nudit. Zaměřeno na postavy, na dobré vzdušné scény, ale nějak to nikam nesměřuje, vlastně jen k určitému patosu.

Žádné komentáře:

Okomentovat