středa 13. prosince 2017

2:22, Přízrak, Boys in the Trees, Goon: Last of the Enforcers, Kingsman: Zlatý kruh




2:22 (21017) - 45 %
Vypadá to celkem zajímavě, napínavě, ale ukáže se, že je to spíše jen taková hezky vypadající splácanina, která není scenáristicky až tak dobře provedena. Ale díky tomu, že jsou zde celkem fajn herci, dá se na to dívat, ale rozhodně to není film, který vám udělá díru do hlavy, i když si to o sobě chce myslet.

Přízrak (A Ghost Story, 2017) - 70 %
"Přízrak" rozhodně není snímek, který sedne každému. Jeho tempo je skutečně tak pomalé, že budete místy jen zírat na to, jestli se vám nezasekl obraz. Scéna s jedením koláče je toho nejlepším příkladem. Ale přesto, že je snímek skoro beze slov, dokáže vám něco sdělit a dokáže na vás zapůsobit.

Boys in the Trees (2016) - 60 %
Je to zvláštní snímek, ale rozhodně ne nezajímavý. Jako kdyby to byl film, který chce být hororem, ale přitom se vyhýbá skutečně děsivým scénám. Spíše je to fantaskní a fantazijní film, který odkrývá racionální i iracionální strachy dospívajících za účelem zobrazení toho, jak je dospívání náročné. Ta zvláštní poetika se mi líbila.

Bohužel tohle pokračování nepřináší skoro nic, co by mohlo zaujmout. Jediné, co se vymyká, jsou sakra krvavé bitky, které se mi líbily. Jinak ale ta nostalgie a melodramatičnost, které zde jsou, nejsou ničím, protože se s těmi postavami prostě tak dobře nepropojíte. Jay Baruchel pak v tomhle filmu neměl vůbec hrát, měl raději zůstat jen za kamerou.

Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle, 2017) - 80 %
Přesně takový film, jaký jsem očekával. Je to zábavné, je to béčkové, je to vtipné, je to akční, jsou zde skvělí herci v rolích, jež mě bavily. Pravda, někteří herci nedostanou tolik prostoru (Tatum, Bridges), ale jiní ho mají zase dost (Moore a John). Jsou zde i dramatičtější momenty. Za mě prostě super zábava.

Žádné komentáře:

Okomentovat