sobota 6. května 2017

Sexuální kroniky současné francouzské rodiny, Mes chères études, Rising Fear, Split Second, Station West


Sexuální kroniky současné francouzské rodiny (Chroniques sexuelles d'une famille d'aujourd'hui, 2012) - 50 %
Taková hezká současná úchylárna z Francie, kde toho docela dost vidíme, i když zase ne tolik, alespoň vzhledem k prvnímu záběru, ale trochu tomu chybí něco, co by to více ucelilo, co by mělo nějakou vypovídací schopnost, o což se snímek očividně snažil, protože nechtěl být jenom pornografií.

Mes chères études (2010) - 50 %
Ten snímek má výborný nápad. Je o dívce, která se na vysoké škole rozhodne, že je vlastně docela fajn vydělávat si peníze tím, že jí za to starší páni platí. Sice nevím proč, vzhledem k tomu, jak se při tom tváří, ale někomu stačí málo očividně. Bohužel ale snímek v tomhle tématu nepřinese nic skutečně zajímavého, nečekaného.

Rising Fear (2016) - 50 %
Skoro to i na začátku vypadá, že by to mohl být celkem chytrý thriller, i když malinko levnější. Teroristické útoky jsou poměrně aktuální a líbí se mi, že tady se nutně nejedná o snahu teroristů arabského původu, i když i ti jsou do toho nakonec zakomponováni. Snímek se ale spíše mění v akční jízdu, trochu bezduchou, kde se to poselství ztrácí.

Split Second (1953) - 70 %
Noirový film s atomovou bombou, který je přesto celkem komorní, ale nakonec mu to docela sluší. Díky tomu, že je zde jen pár postav, na které je zaměřeno, si uvědomíte, že na postavách film stojí a některé scény s nimi nejsou vůbec špatně napsány. Finále bylo hezké i z pohledu použitého triku. Není to jedinečný noir film, ale je dobrý.

Station West (1948) - 60 %
Jednoduché, ale ne vyloženě špatné westernové pátrání, kdy do jednoho městečka přichází muž inkognito, aby zjistil, jak to bylo s jedním zločinem. Snaží se navázat vztahy, ale ze začátku jsou spíše negativní. Hlavní postava je ale správně suchá a místy docela dobře drsná, takže se divákovi může líbit.

Žádné komentáře:

Okomentovat