neděle 14. května 2017

Nebezpečná kořist, Spiderbaba, Tarzan's Desert Mystery, The Assignment, The Institute


Nebezpečná kořist (La proie, 2011) - 70 %
Další film o tom, jak je to těžké bojovat za pravdu, když jste jediní, kdo za ni bojuje, jste vy sami. Nemluvě o tom, že v případě, že tu pravdu neodhalíte, může vás to stát život. Velmi dobře nadupaný francouzský thriller, který se odehrává v rychlém tempu a má dobře rozvržené a zahrané postavy. Jízda mě strhla.

Spiderbaba (SpiderBabe, 2003) - 20 %
Přiblbá parodie na Spider-mana a jeho základní origin příběh s tím, že tenhle film má navíc lesbické scény, ale jinak mu chybí spousta peněz na to, aby z toho něco bylo, nemluvě o tom, že tvůrcům chyběl talent, aby stvořili něco, co by bylo alespoň trochu koukatelné. Tohle je opravdu hodně zlé a nehezké na pohled.

Popravdě jsem si myslel, že to bude od předchozího filmu "Tarzan Triumphs" celkem úpadek, přece jen náckové jsou silný béčkový kalibr, ale další film v tomhle béčkovém duchu pokračuje, a finále je toho krásným důkazem. Tam už moje béčkové srdce plesalo a tenhle Tarzan se mi možná líbil ze všech nejvíc. Prozatím.

The Assignment (2016) - 60 %
Michelle Rodriguez hraje chlapa, zabijáka, který se jednoho dne probudí jako žena. Chce vědět, co bylo příčinou operace, která ho změnila a jestli je možné změnu obrátit. Už tohle samo o sobě je tak krásně šílené, že jsem prostě musel snímek vidět. V konečném důsledku to není nic skvělého, ale ten nápad je dobrý.

The Institute (2017) - 40 %
Docela mi imponuje, jak je James Franco tvůrčí, jak ze sebe chrlí herecké výkony, ale také režijní a scenáristické kusy. Bohužel ne vždy to jsou perly. Je strašně moc vidět, že Franco má rád americké autory a má je hodně načtené. Promítá se to i do filmu "The Institute", který chce být trochu hororem, trochu dramatem, trochu thrillerem, ale ve skutečnosti je celkem prázdný.

Žádné komentáře:

Okomentovat