středa 3. května 2017

Divoká zahrada, Little Women, Salon Kitty, V pasti, So-syeol-po-bi-a


Divoká zahrada (Dare to Be Wild, 2015) - 60 %
K přírodě mám blízko, i když určitě ne tolik, jak bych chtěl. A tak se mi tenhle snímek, který je vlastně romancí, líbil. Líbil se mi proto, že je zde důraz právě na to splynutí s přírodou a že ti, co si jí váží, jsou vlastně těmi lepšími. Asi tak sám vnímám svět, i když samotná romance nebyla ničím extra.

Little Women (1949) - 70 %
Nejsem velký milovník klasiky, která se převádí do filmu, ale příběh "Malých žen" je přece jen dost zajímavý na to, aby to i v tom filmovém provedení mohlo fungovat, alespoň ve chvíli, kdy máte zajímavé herce. Tohle ztvárnění je díky vybraným herečkám podáno dobře a je uvěřitelné. Ty emoce jsou tak nějak přirozené.

Salon Kitty (Salon Kitty, 1976) - 50 %
Tinto Brass nebyl vždycky jen prasák, ale možná se snažil svými filmy i něco sdělit. Alespoň takový pocit jsem měl u snímku "Salon Kitty", kde překvapivě nejsou nejlepší erotické scény, které nejsou na Tinta ještě docela umírněné, ale nejlepší je scéna "vizity", která se dovede vrýt do paměti. Bohužel film celkově nikoli.

V pasti (Shut In, 2016) - 30 %
Skoro to na začátku vypadá, že by to mohl být napínavý thriller. Ale opravdu jen skoro. Pak už film semele jeho vlastní scénář, který je tak nějak prostě stupidní a hlavně nudný. Naomi Watts se může snažit, jak chce, ale z tohohle prostě nic víc nevykřeše. Snad její nahota trochu diváka vytrhne, ale pak dlouho nic. A pak už je konec.

So-syeol-po-bi-a (2014) - 60 %
Zajímavé východisko, které bohužel není průběhem filmu naplněno. Skupina mladíků se chce pomstít dívce, když zjistili, že ona haní vojáky. Na hrdiny přece nesmí nikdo nadávat. Jenže když k ní přijdou, je dívka oběšená. Byla to ale sebevražda? Výborný úvod, který ale v následujících minutách ztrácí a to poselství o naší společnosti není tak silné.

Žádné komentáře:

Okomentovat