čtvrtek 11. května 2017

Blind Vaysha, Borrowed Time, Pear Cider and Cigarettes, Pearl, Silip


Blind Vaysha (2016) - 70 %
Hezký příběh, který má co říct. Zase nutně není tolik animáků, které mají nějakou hlubší, skoro až filosofickou myšlenku, ale snímek "Blind Vaysha" takovým je. Dívka, která vidí jedním okem minulost a druhým budoucnost. To samo o sobě je dobrý nápad. Ale pak je zde ještě finále, které jde trochu hlouběji, až je očekávané.

Borrowed Time (2015) - 75 %
Westernový Pixar? Bez Woodyho? Ano, tohle je příběh, který je určen dospělému divákovi, příběh, který je vlastně docela hodně drsný a krvavý, kdy ta scéna "záchrany" je skutečně velmi nepříjemná a její důsledky na diváka celkem intenzívní. Klidně víc podobně laděných animáků a klidně víc westernů.

Je strašná škoda, že tohle je hlavně vyprávěno hlasem, který neustále slyšíme. Přitom animace je velmi zajímavá a dobře se na ni kouká. Skoro to má noirové tendence, a to i díky barevnosti a detailnosti - ano barevný noir. Ale ta ukecanost je místy skoro unavující a nedokáže až tak vtáhnout. Animace by to zvládla sama.

Pearl (2016) - 70 %
Hodnotím tenhle snímek vysoko hlavně proto, jaká technologie pro jeho vytvoření byla využita. Přece jen, natočit snímek, kde se celou dobu můžete rozhlížet kolem sebe v 360°, to není až tak obvyklé. O to zajímavější je, že filmeček obsahuje i příběh, který docela dobře funguje a dovede z vás dostat emoce.

Silip (1985) - 70 %
Ač by mohli puritáni tenhle snímek odsoudit v tom, že se zbytečně zaměřuje na nahotu a erotické scény, které však nejsou nijak nepřiměřené, tak přece jen je to film, který v sobě má i nějaké poselství, které není moc pěkné. Tohle je zločin a jeho následky v podání, které má hodně temné vyvrcholení.

Žádné komentáře:

Okomentovat