pátek 12. května 2017

Asteria, Happy End, Indice 50, Once Upon a Line, Une tête disparaît


Asteria (2016) - 55 %
Je to v podstatě jen taková lehká groteska s lehce násilným a černohumorným podtextem, která je ale podána ta, že je v podstatě určena i pro děti. Dnes snesou hodně. Je to docela zábavné, ale není to nic extra, i když se musí uznat, že ten sci-fi háv tomu nakonec docela i sluší. Nic překvapivého se však nekoná.

Happy End (2015) - 80 %
Český animovaný kraťas, který vyniká jak kresbou, která je na první pohled hodně jednoduchá, ale přitom dostatečně atmosférická a hodí se k příběhu, který je vyprávěn. Právě ten příběh je další silnou stránkou, a to i ve smyslu obrácené chronologie. Ponta je černohumorná, což se k filmečku dobře hodí.

Indice 50 (2016) - 50 %
Jeden výlet na pláž. A vlastně nic víc a nic míň. Animace se někomu může líbit, že je taková karikaturní, někdo jiný ji zase může odsoudit za to, že je taková nijaká. Zbytečná snaha o vtip mnohdy končí neúspěchem, ale na filmeček se dá kouknout, jen vám asi hodně rychle zapadne v zapomnění.

Once Upon a Line (2016) - 75 %
Tohle se mi líbilo. Zaprvé tím, jaká animace byla zvolena, zadruhé tím, jaký příběh je nakonec vyprávěn, a to i pomocí barvy, která dává abstraktní možnosti, jež jsou animátorkou krásně využity. Je hezké vidět, že stále jsou autoři, kteří mají nápady a jsou schopni posunout jinam nejen děj, ale i formu.

Une tête disparaît (2016) - 60 %
Příběh, který má ze začátku potenciál pro něco pořádně atmosférického, temného, možná i trochu bizarního, ale nakonec to sklouzne spíše k sentimentalitě, než k něčemu skutečně překvapivému. Skoro mě až mrzelo, že to nemá nějaký lepší průběh, že to finále není tak zajímavé jako úvod tohoto filmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat