neděle 30. dubna 2017

Oscar 2017, 20th Century Women, American Honey, Børning 2, Pornô!


Oscar 2017 (The 89th Annual Academy Awards, 2017) - 60 %
Nejsem z celého pořadu vyloženě nadšený. Kromě toho, že jsem měl jiné favority, na čemž až tak moc nezáleží, tak jsem měl jednoduše pocit, že se jede až moc na jistotu a večer ničím nepřekvapil. Kimmel byl vtipný, i když jeho konfrontace s Mattem Damonem už jsou docela ohrané. Ale pořád nadprůměrné.

20th Century Women (20th Century Women, 2016) - 70 %
Tak nějak jsem očekával, že tohle bude dobrý film. A ono se skutečně ukázalo, že to je dobrý film. Jsou zde výborné herecké výkony, je to ze života a jsou zde příběhy, které vás dovedou oslovit. Billy Crudup je pro mě herec, na kterého se vždy rád kouknu. Prostě se to tak pěkně sešlo. Nevytrhlo mě to, neohromilo, ale potěšilo.

American Honey (American Honey, 2016) - 75 %
Nedělal jsem si u tohoto filmu příliš velké naděje, měl jsem pocit, že to bude jen něco rádoby uměleckého, ale nakonec jsem byl rád, že jsem ho sledoval, protože to je film, který komplexně ukazuje jiný život, než jaký známe. Nemusí to být pěkné, ale je to rozhodně zajímavé sledovat, i když takhle žít nechcete.

Børning 2 (2016) - 55 %
Je to dvojka a je to v podstatě kopírování prvního filmu, ale nemůžu si pomoct, Norům se podařilo vytvořit postavy, které jsou celkem fajn, a tak mi vlastně ani nevadilo se k nim vrátit. A když se na scéně zase objevil žlutý Mustang, byl jsem rád. Honičky jsou pořád výborné a místy jsem jen zíral, jen ten příběh vlastně není vůbec důležitý.

Pornô! (1981) - 40 %
Vzhledem k tomu, jakým názvem se to honosí, tak to zase nějak extra pornografické není, ale na druhou stranu je zde pár scén, které dovedou překvapit - především pak scéna s kobylkou (saranče?), případně i finále, kde dojde i na nějakou krev. Jinak je to ale spíše slabší standard, který vás nedovede nijak moc oslnit.

Žádné komentáře:

Okomentovat