úterý 21. března 2017

Zhasni a zemřeš, Rock the Casbah, Rufus-2, Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen, Torchy Blane in Panama


Zhasni a zemřeš (Lights Out, 2016) - 75 %
V jednoduchosti je podle všeho síla, a tak se tvůrci filmu "Zhasni a zemřeš" rozhodli jít jednoduchou cestou. Příběh o tom, že se něco skrývá ve tmě, je to vidět/nevidět v první scéně, je to drsné, je to lekavé, je to nepříjemné. Ano, je to skutečně na první pohled strašně snadné, ale tvůrcům se povedlo diváka vyděsit a to kvituji s povděkem.

Rock the Casbah (Rock Ba-Casba, 2012) - 60 %
Zachycení toho, jak může vypadat zajišťování pořádku z pohledu celkem obyčejných vojáků. Ne žádných amerických supermanů, ale lidí, kteří mají emoce, a možná i strach. Tohle je film, který vám ukáže, že bojovat není vždy jednoduché a že i válka má svoje omezení. A je to dobře, protože jinak by to bylo opravdu jen šílenství, kterému se tolik přibližuje.

Rufus-2 (2017) - 60 %
Čekal jsem, že tohle bude pořádná ptákovina. Kluk, co se proměňuje v psa, neb vlastně pes, co je schopen se proměnit v kluka. Ale ono je to místy docela i vtipné, navíc je to celkem krátké, a pak je zde ještě holka, co se mění v kočku. Anebo obráceně. Jo, tohle mě dovedlo na těch 45 minut docela zabavit.

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne.

Torchy Blane in Panama (1938) - 50 %
Tahle série si jede svou klasikou kvalitu a ani tenhle díl nijak zásadně nevybočuje. Zajímavá je snad jen anabáze s Panamou, která je trochu exotičtější, a pak také lehce vyniká scéna s letadlem, která není trikově skvělá, ale přece jen docela dovede potěšit. Torchy Blane ale není nijak výrazně skvěle uchopenou postavou.

Žádné komentáře:

Okomentovat