čtvrtek 16. března 2017

In-cheon sang-ryuk jak-jeon, OK Jaanu, Onus, Operation Avalanche, Poruno sutâ


Celkem hezky natočený válečný film, který vám ale po nějaké době přijde jako něco, co jste už viděli, anebo spíš jako něco, co je sice fajn vidět, ale v hlavě vám toho moc nezůstane. Vizuální stránka není vůbec špatné, ale postavy prostě nejsou nijak skvělé. Liam Neeson dost zachraňuje jen svou přítomností.

OK Jaanu (2017) - 35 %
Skoro se mi zase chce říct jen, že tohle je další indická romance, která má všechny nešvary, jež mají indické romance. Je to moc rozvláčné, nic moc se zde neděje, jsou zde písně, které by byly fajn jako samostatné videoklipy, a je zde romance, která není nijak překvapivá, je spíše očekávaná a tím i nudná.

Onus (2016) - 20 %
Skoro by to i vypadalo, že na začátku by to mohl být celkem fajn survival, nebo minimálně mysteriózní film, ale bohužel po několik minutách, ni to nejsou desítky, se to nějak zlomí, a z filmu "Onus" se stává snímek, na který se nejspíš ani nebudete chtít koukat. Nebudu se vám divit, to finále za to nestojí.

Operation Avalanche (2016) - 60 %
Snímek "Operation Avalanche" ukazuje, že mockumentary přece jen není mrtvý žánr a že je možné tímhle způsobem natočit něco, co bude dostatečně zajímavé. Především to chce dobré téma, což se v tomhle případě podařilo. Stylizace také velmi povedená. Jedině ten příběh někdy trochu hapruje a není až tak překvapivý, jak by chtěl být.

Poruno sutâ (1998) - 70 %
Tenhle film má v sobě tu zvláštní temnou/násilnou japonskou poetik, která se mi na jejich filmech líbí. Jako kdyby to byl jen chaos, ale on je zde přitom příběh. Hlavní postava, jako kdyby se jen vláčela jednotlivými scénami, ale přitom je nesmírně charismatická a zajímavá. Není to dechberoucí, jako jiné, podobně laděné japonské filmy, ale i tak mě to zaujalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat