úterý 18. října 2016

Un paese quasi perfetto, UNindian, Watusi, When Larry Meets Mary, Wiener-Dog


Un paese quasi perfetto (2016) - 45 %
Možná kdyby tohle nebyla předělávka filmu, který je vlastně sám předělávkou, asi by to bylo docela fajn. Ale ne, ono to ani tak není fajn, protože já jsem neviděl ani jeden z předchozích filmů "La grande séduction" (2003) a "Un village presque parfait" (2014) a stejně mě tahle třetí verze nenadchla. Až moc hluchých momentů.

UNindian (2015) - 50 %
Celkem klasická romantická komedie, která je založena na mezikulturních rozdílech jen částečně, ale svou roli hrají. Indická kultura a australské prostředí docela fungují, hlavně proto, že ústřední dvojice si prostě sedne. Fandíte jim v tom, aby se nakonec dali dohromady, což tak nějak stejně tušíte od začátku.

Watusi (1959) - 40 %
Asi nejsem ten typ, který by se vyžíval v tom, že bude sledovat, jak jsou na plátně zabíjeni sloni. I když to byl nejspíš jen dokumentární záběr, tak ukazovat to jen jako něco, co člověk dovede, to je ubohé. Ale doba byla jiná a jinak je tohle celkem průměrná romance v Africe, kde sledujeme syna Alana Quartermaina.

When Larry Meets Mary (2016) - 40 %
Tady si očividně někdo splnil potřebu natočit si romantickou komedii, která možná bude trochu čerpat z jeho vlastního života, ale nepřinesl v ní naprosto nic nového nebo zajímavého. Je to taková ta romance, kde je humor, ale kde je i melodrama, což v konečném důsledku má vyznít tak, že je to jako život. Nevím, ale tenhle život mě nebavil.

Wiener-Dog (2016) - 60 %
Zajímavý film se zajímavými postavami, které jsou spojeny tím, že se do jejich přítomnosti dostal jeden jezevčík, podle kterého se také celý film jmenuje. Kolem jezevčík se motají herecké veličiny i mladé naděje, všichni ukazují, že tenhle film o lidech je velmi fajn. Finále je pěkně drsné, stejně jako je drsný život.

Žádné komentáře:

Okomentovat