úterý 25. října 2016

Lovec: Zimní válka, Center Stage: On Pointe, Známá neznámá, Cry Now, Forgiveness


Lovec: Zimní válka (The Huntsman: Winter's War, 2016) - 40 %
Divil jsem se, když bylo pokračování oznámeno, protože nebylo na první pohled jasné, v čem by se mělo pokračovat, po zhlédnutí už je celkem jasné, že tohle byl marketingový tah. První díl zaujal, podobné filmy teď letí, tak se natočí rychlokvaška, která bude mít zajímavé herce, nezajímavý scénář a bude cílit na veškeré publikum. Tohle je nuda.

Center Stage: On Pointe (2016) - 50 %
Má to celkem předvídatelný děj, i když nic moc jiného jsem od tanečního filmu ani nečekal, ale přesto je to příběh, kde mě jednotlivé postavy zajímali. Asi právě díky té prvoplánovitosti a skutečnosti, že víte, jak to celé dopadne. Tanec ve třech, který je vlastně nejlepším číslem, mě ale dostal.

Známá neznámá (Complete Unknown, 2016) - 60 %
Michael Shannon patří k mým nejoblíbenějším hercům a vím, že ať ho uvidím kdekoli, tak mě prostě nezklame- a nezklamal mě ani v tomto filmu, kde má skvělou společnici, kterou je Rachel Weisz. Jejich příběh o tom, co je pravda a co je vlastně lidská identita, se mi i přes svůj konverzační charakter líbil, a to právě díky jejich hereckým výkonům.

Cry Now (2014) - 35 %
Romance s nádechem Latinské Ameriky a nezávislé filmařiny, která si trochu hraje na variaci na "West Side Story", ale ve skutečnosti je to jen o tom, jak se dva potkají, zamilují se, i když by neměli, něco se pokazí, aby o nakonec ale přece jen ještě mělo naději na to, že jejich láska uspěje. Celkem nuda, i když ty krásky zde jsou.

Forgiveness (2015) - 25 %
Film o víře a také o tom, jak je strašně jednoduché spadnout někam, kde vás ani vaše víra nezachrání. Lidé, kteří se na první pohled tváří počestně, nemusí být vůbec počestní. Prostě si jen žijí tak, aby se jim to líbilo. Tajně, bez zábran. I když se na konci ukazuje vykoupení, stejně si myslím, že tenhle film je silnější kritikou křesťanské víry, kterou možná ani v takové míře být nechtěl.

Žádné komentáře:

Okomentovat