čtvrtek 8. října 2015

Gimme Shelter, Film mých snů 2, OUTsideři, Druhý báječný hotel Marigold, The Suicide Theory


Gimme Shelter (Gimme Shelter, 1970) - 80 %
Když se díváte na finále filmu, který má jednoznačnou dějovou strukturu, která je uvedena v dramatickém oblouku, tak budete jen sledovat každý výraz tváře Micka Jaggera, stejně jako se budete dívat na to, co vlastně uvidíte okem kamery na záznamu z koncertu. Je to jen obrázek, ale když víte, že je to skutečnost, je to hned o hodně děsivější.

Film mých snů 2 (Teen Beach 2, 2015) - 50 %
Je to o něco lepší než první díl, ale pořád je to vlastně jen film, kde se zpívá, který je o teenagerech a který se snaží být trochu ujetý. Ale je pravda, že tohle už je místy tak prdlé, že se budete i docela bavit. Jsou zde i nějaké nápady, které se zdají originální, takže alespoň na ten průměr bych to šacoval, ale tohle je opravdu jen pro mladé.

OUTsideři (The Road Within, 2014) - 80 %
Snímek, který mě skutečně bavil. Líbilo se mi, jak se herci zhostili svých rolí, líbilo se mi celkově tohle road movie a jsem rád, že se na různé nemoci upozorňuje cestou, která není nutně dramatická. Tohle mi sedlo a všichni tři hlavní mladí herci jsou naprosto úchvatní a uvěřitelní. Bavil jsem se a navíc to mělo i uvěřitelné emoce. Možná jsem se měl nejdříve podívat na originál, abych byl trochu objektivnější, ale tohle se mi líbilo.

Druhý báječný hotel Marigold (The Second Best Exotic Marigold Hotel, 2015) - 60 %
Je to hodně podobné jako první film, kdy se tvůrci za každou cenu natočit film, který bude relativně zábavný, ale zároveň do toho musí zanášet vážné prvky. Tady jde tentokrát ještě více o romantiku než v minulém filmu, což nakonec vede k tomu, že je to v závěru místy přeslazené. Ale Dev Patel mě nesmírně bavil.

The Suicide Theory (2014) - 40 %
Myšlenka se mi celkově líbila. Chlápek si chce najmout vraha, aby ho zabil, protože i když se o sebevraždu pokusil několikrát, prostě to nevyšlo. Jenže ono to ani s tím najatým vrahem nebude jednoduché. Tady se hodně hraje na to, jak to celé skončí, bohužel filmu hodně rychle dochází dech a v závěru se to už opravdu nedaří zachránit, naopak film se závěrem padá.

Žádné komentáře:

Okomentovat