sobota 6. června 2015

Mrakem zakrytá hvězda, Zoolander, Loaded, Malé nehody, Muži v černém


Mrakem zakrytá hvězda (Meghe Dhaka Tara, 1960) - 70 %
Indové ukazují, že jsou skutečně velmi schopnými filmaři. Technicky je film "Mrakem zakrytá hvězda" velmi zdařilý a je vidět, že tu byla touha natočit nejen dobrý příběh, ale i natočit jej dobře. Použití orchestrální, známé hudby místy dobře mrazí. Přesto je to sem tam až moc divadelní a rozvláčné.

Zoolander (Zoolander, 2001) - 80 %
Tahle komedie mě prostě baví. Je to tak pitomé, až je to skvělé. Hraje se tu na blbost, ale zároveň je to výborná kritika toho, co je vlastně v naší společnosti důležité. Jsou zde naprosto parádní postavy, které se vám vryjí do paměti, a to i proto, že jejich představitelé byli ochotni dát do hraní skutečně všechno a nebáli se.

Loaded (2015) - 40 %
Jako komedie to není nic moc a jako drama to taky docela kulhá hlavně proto, že zase budete mít pocit, že už jste to viděli. Neříkám, že v lepším provedení, ale trojice chlapů, která vás má rozesmát, ale v pozadí bublá něco závažného, to už je dneska skoro klišé. No dobře, ten počet chlap se sem tam trochu obměňuje.

Malé nehody (Little Accidents, 2014) - 30 %
Některé nehody jsou velké, některé malé. V tomhle případě je to prostě jen omyl. Jako kdyby si Američané konečně uvědomili, že tu byl neorealismus a teď se ho pokoušejí adaptovat pro moderního diváka v barvě. Nudný film s nudnými postavami, který si o sobě myslí, že bude mít skutečně tíživý dopad. Nemá.

Muži v černém (Men in Black, 1997) - 80 %
Film, díky kterému jsem začal mít rád Willa Smithe a vydrželo mi to v podstatě až do současnosti, i když nějaké slabé filmy také natočil. Skvělá komedie, skvělé sci-fi s nezapomenutelnými postavami, ale i dobrým příběhem, který je promyšlený, akční a nenudí. Základem jsou ale dva dokonale vybraní herci. A to ani nebyli první volba.

Žádné komentáře:

Okomentovat