pondělí 22. června 2015

Jako v zrcadle, Jurský park 3, El Mariachi, Nesvatbovi, Star Trek VIII: První kontakt


Jako v zrcadle (Såsom i en spegel, 1961) - 75 %
Ingmar Bergman prostě není pro každého, ale každým filmem dokazuje, jak moc dovedl o světě a o lidech přemýšlet. Je to skutečně silná výpověď o tom, co se v člověku děje, co člověk dělá, jak člověk přemýšlí. Přesto je to snímek těžko přístupný, což je dáno zaměřením jen na malou skupinu postav a jakousi neutěšeností.

Jurský park 3 (Jurassic Park III, 2001) - 50 %
Líbí se mi to o trochu více než dvojka, ale to hlavně proto, že si tenhle film v podstatě na nic nehraje a je to téměř čisté béčko, ale také proto, že je tu Sam Neill a to je můj oblíbenec v celé sérii. Navíc se tu objeví i vzdušní dinosauři, kteří měli v předchozím filmu jen takové malé cameo. Špatné, ale ne až tolik.

El Mariachi (El mariachi, 1992) - 70 %
Robert Rodriguez ukazuje, že amatérská, nezávislá tvorba, může stát za to, a to i v případě, kdy prostě není dostatek peněz. Když se chce, tak ono to vždycky nějak jde. "El Mariachi" v sobě má skutečně dobré, zajímavé scény, které neztrácejí ani provedením, naopak i díky němu jsou tak dobré. Povedený celovečerní debut, který následuje skvělá filmová smršť.

Nesvatbovi (Wedding Crashers, 2005) - 75 %
Tuhle komedii jsem měl moc rád, už když jsem ji viděl poprvé, a tak nějak zůstalo u toho, že se mi líbí i po těch několika letech. Jeden z mála filmů, kde Vince Vaughna ještě snesu, a to hlavně proto, že si s Owenem sednou. Jane Seymour je tu neskutečně krásná a předčí všechny svoje mladší kolegyně.

Star Trek VIII: První kontakt (Star Trek: First Contact, 1996) - 70 %
Dobrý díl, který má pořádného záporáka, zajímavé nové postavy, ale pro mě stejně tak díl, do kterého jsem se nemohl úplně dostat. Jako sci-fi i jako film je to velmi dobré, ale já k těm postavám prostě nemám takový vztah a nejsem schopen si ho pořádně vybudovat. Jako film prostě dobré, ale srdcovka to nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat