úterý 23. června 2015

Chronique d'un été (Paris 1960), Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, Život Briana, Star Trek IX: Vzpoura


Cinema vérité určitě nebude můj šálek čaje, protože podobné filmy mi prostě mnoho neříkají a nedávají. Mám dokument rád, ale popravdě mě asi více zajímají jiné dokumenty než právě tyto. Paříž tu není představena nijak zajímavě, její obyvatelstvo také ne, a myslím, že o to právě šlo. Anebo opravdu jen o zapojení člověka do filmu?

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, 2003) - 85 %
Film, který udělal z Johnnyho Deppa skutečnou hvězdu, film, který ukázal, že pirátské filmy rozhodně nejsou pasé a že Disney ještě má co nabídnout širokému publiku. Zábavné, akční, nápadité se skvělými postavami a překvapivě to nenudí ani po několikerém zhlédnutí. Pravda, příběh už znám až moc dobře, ale pořád je to jízda.

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, 2006) - 70 %
Nepřijde mi to tak vyrovnané jako jednička, jsou zde scény, které až moc vyčnívají a některé, které až moc zapadají. Chce se toho stát strašně moc, ale vlastně se to ani pořádně neskončí a musí se počkat na třetí film. Navíc postavy ožívají, což není něco, co zrovna miluji. Ale je fakt, že u některých jste rádi, že se vracejí.

Život Briana (Life of Brian, 1979) - 65 %
Humor Monty Pythonů mi nikdy nepřišel až tak skvělý. Ano, mají skvělé vtipy a mají skvělé skeče, ale pro mě se to ztrácí v množství kousků, které mě prostě nebaví. Tahle satira na život Ježíše Krista ale má něco do sebe a je vidět, že tu jsou myšlenky, do kterých se skupina pořádně zaryla. A vyznívají dobře. Jen mě to celé až tak nebaví.

Star Trek IX: Vzpoura (Star Trek: Insurrection, 1998) - 60 %
Ne, já si na tuhle posádku prostě nezvyknu. Připomnělo mi to díly "Stargate", které jsem zrovna neměl moc rád. Je to místy docela zábavné, jsou zde zajímavé vztahy a vývoj postav - Jonathan Frakes se oholí! - ale celkově mě to prostě tolik nebaví jako filmy se starou posádkou. V tom je prostě nějaká nostalgie, nedá se nic dělat.

Žádné komentáře:

Okomentovat