neděle 3. května 2015

Muž z Utahu, Den otců, Shin Zatôichi monogatari, The Shepherd of the Hills, Flubber


Muž z Utahu (The Man from Utah, 1934) - 70 %
Prostředí rodea je alespoň trochu oživení, navíc místy je to celkem drsné, takže to rozhodně stojí za kouknutí, i když ten začátek je prostě stejný. Samotný jezdec, osamělý v krajině, trochu si prozpěvuje hlasem, který patří kdoví komu, až nadejde chvíle něco řešit a nejspíš se stát i obviněným, i když je člověk nevinný.

Den otců (Father's Day, 1997) - 35 %
Tahle komedie, která je remakem francouzského filmu, toho chce říct strašně moc, chce vytáhnout diváky na různá místa, ale to, co se děje, prostě není tak zajímavé, jak by si člověk přál. Billy Crystal a Robin Williams jsou asi dobrý tým, ale tady jejich humor prostě nefungoval. Jejich postavy pro mě nebyly zábavné, i když byly stejně tím nejzábavnějším v celém filmu. To je samo o sobě dost smutné.

Slepý masér v barvě? No, moc jsem tomu nevěřil, ale musím říct, že mě ta barevná kamera velmi mile překvapila. Tohle už je příběh, který je skutečně zatoichiovský, kdy ani doma, v rodné vesnici Ichi nedokáže najít klid a i zde musí bojovat o svůj život, i když nechce a i když by raději prostě jen žil s tím, že ho všichni nechají na pokoji. Ten smutek v jeho tváři se snadno přenáší na diváka.

Barvy, hlavně tedy ty technicolorové, westernu prostě sluší. Ta krajina vypadá dobře, stejně tak i postavy. John Wayne hraje zase jednu zkroušenou postavu, která se musí prokopat životem, a to nejspíš tak, že se zamiluje do té pravé. Podaří se mu to, nebo ne? To je skoro zbytečná otázka, ale tenhle film má místy dobré scény. Rvačka v bahně je povedená.

Flubber (1997) - 45 %
Místy hodně blbé, místy hodně nudné a v použití digitálních efektů hodně špatné, ale to se dalo na svou dobu čekat. Nakonec i dnes je možné vidět horši triky. Robin Williams je klasicky tak nějak milý, svět je zde jednoduše rozdělen na hodné a zlé, které poznáte na první pohled, no a geniální vynález je využit k pěkně pitomým účelům. Místy opravdu není čemu se smát.

Žádné komentáře:

Okomentovat