pátek 22. května 2015

Jak vycvičit draka, Hercule Poirot: Krádež klenotů v hotelu Grand Metropolitan, Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five, Hercule Poirot: Vánoce Hercula Poirota, Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň


Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon, 2010) - 80 %
Tohle je animák, který se vám prostě nějakým způsobem zapíše do paměti. Poslední dobou mám pocit, že se vůbec natáčí dost kvalitních animovaných filmů. "Jak vycvičit draka" některými scénami naprosto ohromí, a to jak po stránce dějové, tak i po stránce vizuální. Příjemná je i skutečnost, že ze zhlédnutí rozhodně stojí i druhý díl.

Hercule Poirot: Krádež klenotů v hotelu Grand Metropolitan (Agatha Christie's Poirot: Jewel Robbery at the Grand Metropolitan, 1993) - 80 %
Celkem příjemný díl, který začíná tím, že s Herculem něco není v pořádku. Vypadá to, že je velmi nemocný. Potřebuje pauzu. Jenže jak má obletovaný detektiv odpočívat, když se zločiny dějí v jeho těsné blízkosti? Nejde o vraždu, což ale v žádném případě neznamená, že by tenhle díl byl nudný nebo že by nebyl napínavý.

Taková příjemný jednohubka, která se zaobírá historií pěti učitelů, které Kung fu Panda měla v prvním filmu. Pro ty, co mají rádi kung fu filmy, to může být velmi příjemné, ale i když je rád mám, tak jsem se až tak vrchovatě nebavil. Použitá animace při vyprávění, je ale hezká a nová ve srovnání s klasickou animací filmů s Pandou.

Hercule Poirot: Vánoce Hercula Poirota (Agatha Christie's Poirot: Hercule Poirot's Christmas, 1994) - 90 %
Další skvělý díl, který ukazuje, že ta delší stopáž seriálu celkem sluší, protože je možné rozehrát celou hru o něco komplexněji a zajímavěji. Tady může být vrahem opět každý a jednotlivé indicie jsou krásně rozhozeny během celého dění. A ano, potěšilo mě, že jsem vraha odhalil ještě před tím, než byl odhalen Poirotem.

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, 2005) - 50 %
Nějak si nemůžu pomoct, ale ten první díl mě nikdy neohromil. Jediné, co na něm skutečně uznávám, to jsou triky, a to jak klasické, tak i ty digitální. Jednoduše vypadají skvěle. Jenže příběh mě nedostal, neoslovily mě ani postavy, snad jen ten Aslan. Divím se, že série pořád pokračuje a očekávají se další díly.

Žádné komentáře:

Okomentovat