neděle 15. února 2015

Artists and Models, Haunted Gold, Pudr a benzin, Hellcats of the Navy, Rok konopí


Artists and Models (1955) - 80 %
Tohle je tak potrhlá šílenost, že i když mě to na začátku moc nebavilo, tak mě to nakonec strhlo a já jsem si tenhle snímek nesmírně užil. Přehrávání, šíleně gradující zápletka, bláznivé postavy, ujetý humor a do toho skvělý zpěv. Tohle moje první setkání s duem Martin a Lewis mě nakonec velmi mile překvapilo.

Haunted Gold (1932) - 70 %
Kdyby to nakonec nekončilo celkem úsměvně, myslím hlavně v té mysteriózní rovině, tak je to ještě mnohem povedenější a na svou dobu zajímavější film. I tak je to ale dobré spojení - kombinace hledání zlata, zloduchů, čestného chlápka a fantoma funguje až překvapivě dobře. Navíc John Wayne ukazuje, že se ve scénách opravdu nebál kaskadérských kousků.

Pudr a benzin (1931) - 70 %
Pánové Voskovec a Werich ukazují, že jejich síla nebyla jen ve slovním humoru, i když především Werich se svými slovy proslavil, ale i v klasické grotesce, kterou "Pudr a benzin" rozhodně je. Právě to groteskní kouzlo, které je dáno místy i absencí zvuku, se mi velmi zamlouvalo a tuhle jejich první filmovou produkci musím ocenit celkem vysoko.

Hellcats of the Navy (1957) - 40 %
Můj první film s Ronaldem Reaganem, a to jsem se k němu dostal hodně velkou náhodou. Není to nic skvělého, prostě jen úlitba americkému námořnictvu a jeho ponorkám, které toho za druhé světové války určitě hodně vykonali. Pro Ameriku film možná zajímavější, pro ostatní jsou zajímavé hlavně ty podvodní záběry.

Rok konopí (2012) - 80 %
Určitě se na to podívejte, ať se o marihuaně něco opravdu dovíte. To, že to obsahuje celkem spoustu zbytečných keců kolem, je jedna věc, ale na druhou stranu se prostě jen ukazuje, že kolem marihuany je příliš velký humbuk, protože je to droga. A tohle pořád říkáme ve světě, kde je alkohol i tabák volně dostupný.

Žádné komentáře:

Okomentovat