pondělí 1. září 2014

The Thin Man, Tumult, Bitva o Planetu opic, Catnip: Egress to Oblivion?, První rána


The Thin Man (1934) - 80 %
Výborný snímek, který ukazuje, že temnější detektivka se snadno může doplnit s komedií. Ale je pravda, že komedie v tomhle případě převažuje. Když ale máte v hlavní roli tak skvělou dvojici, je to prostě paráda je sledovat. Navíc je to skutečně příjemný detektivní příběh, kterému nechybí christieovské odhalení vraha v závěru.

Tumult (2012) - 60 %
Dobrý nápad, který je vlastně jednoduchý. Když je ale dobré provedení a nechybí trocha odvahy v zobrazovaném násilí, tak to dopadne dobře. Je to setkání civilizací z různých časů a je to docela zábava, tedy v určitém smyslu slova.

Bitva o Planetu opic (Battle for the Planet of the Apes, 1973) - 40 %
No jo, je vidět, že už se tvůrci trochu plácali na místě a nevěděli, kam dál. Myslím, že nová digitální verze bude v tomhle směru ještě zajímavá, ale jsem docela rád, že touhle bitvou původní série skončila, protože dál už nebylo co vyprávět, alespoň ně tímhle nízkorozpočtovým akčním stylem. Rozhodně je to nejhorší díl celé série.

Snímek mi místo toho, aby byl vtipný, přišel spíše otravný a měl jsem co dělat, abych mu vůbec věnoval pozornost. Nezaujal mě a nechtěl jsem se mu více věnovat. Prostě něco, co se musí trefit do vkusu. Anebo si podobné, ať už zábavné nebo faktické informace můžete zjistit na internetu.

První rána (Ging chaat goo si 4: Ji gaan daan yam mo, 1996) - 80 %
Jackie Chan je prostě šílenec, ale neskutečně mě pořád baví. Je zábavný a takové měly být i jeho filmy. Především v minulosti se zaměřil na to, aby diváky bavil. Tohle je ryzí ukázka, kde je navíc ještě to ruské prostředí a následně i australské, kam ani v jednom případě nezapadá, ale o to zajímavější pak jednotlivé konfrontace jsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat