úterý 16. září 2014

Plurality, Stateční kapitáni, Chlapec, který chtěl být lvem, Expendables: Postradatelní 3, The Roper


Plurality (2012) - 70 %
Z hlediska sci-fi se rozhodně jedná o zajímavý nápad, který by možná stálo i za to rozvést v napínavém celovečerním filmu. Systém, který odhalí každého člověka podle DNA, je systémem skutečně efektivním, a mít databázi všech lidí, hodně se předejde kriminalitě. Jak se ale ukazuje, ani tohle není dokonalé řešení bezpečnosti společnosti.

Stateční kapitáni (Captains Courageous, 1937) - 80 %
Nějak jsem si nebyl jistý, co čekat od filmu pro děti, který je starý bezmála osmdesát let. No, nakonec jsem byl velmi příjemně překvapený z toho, co jsem viděl. Tohle je film, který není nutně hezký, příjemný, ale má vyhrocené momenty, která tu fungují. Tohle je jeho nesmírná síla, stejně jako herecké výkony, díky kterým přetrval až do současnosti a je stále zajímavý.

Chlapec, který chtěl být lvem (The Boy Who Wanted to Be a Lion, 2010) - 80 %
Asi byste čekali trochu jinou pointu, ale tohle je krásně poetický příběh, kterému to finále dokonale sedí. Nevíte, co přijde, nejste si jisti, a když to přijde, je to celkem čekávané, ale nemění to nic na tom, že vás to skutečně zasáhne.

Expendables: Postradatelní 3 (The Expendables 3, 2014) - 80 %
Dvojka je prostě natolik dobrá a má tak skvělé hlášky, že se jí trojka nemůže rovnat. Chybí tomu Chuck Norris a trochu lepší interakce mezi postavami, ti mladí jsou tu trochu navíc, na druhou stranu by to byl příběhově asi ještě větší nuda. Místy je to moc roztahané, ale když dojde na akci, je to paráda, jen té krve je hodně málo. Ano, čekal jsem přece jen trochu víc, ale pro mě je to pořád skvělá podívaná, u které jsem se bavil. Pocity nejsou jako po dvojce, ale na čtvrtý díl se stejně těším a doufám, že bude.

The Roper (2013) - 30 %
Tohle je krátký dokument o černochovi, který je kovbojem. Tohle si ale můžete snadno odvodit tak z deseti sekund, kdy vám to řekne. Jinak snímek nenabízí absolutně nic zajímavého a svým provedením hodně nudí. Škoda, mohlo se to udělat trochu zvláštnějším zajímavějším.

Žádné komentáře:

Okomentovat