pondělí 8. září 2014

Memorize, Svět valčíků, Jimmy's End, RoboCop 2, Tufty


Memorize (2012) - 55 %
Mozkové čipy jsou prostě nápad, který bude tvůrce dlouhodobě zajímat, a já budu jen rád, když se mu budou nadále věnovat. Jen v tomhle případě je to takové moc rychlé a až moc akční, než aby mě to dokázalo až tak moc zasáhnout myšlenkou.

Svět valčíků (Swing Time, 1936) - 80 %
"Svět valčíků" mě zaujal o něco více než "Páni v cylindrech", protože Fred a Ginger jsou zde mnohem zajímavějším párem a je mezi nimi skutečně cítit ta jejich chemie. Navíc jsou zde scény, které jsou opravdu neskutečné. Mám samozřejmě na mysli scény, které jsou spojené s tancováním. Některá ta čísla jsou prostě nezapomenutelná.


Tufty (2009) - 75 %
I když ta pointa bude celkem jasná docela brzy, nic to nemění na tom, že se stále jedná o zábavný snímek, který i z poměrně nevinné věci dokáže udělat pořádný masakr a v konečném důsledku i depresivní film. Stejně je to pořád ale zábava.

RoboCop 2 (RoboCop 2, 1990) - 55 %
Je to pokračování a je strašně moc vidět, jak se to v něčem opičí po prvním filmu. Jsou zde ale docela zajímavé prvky, které by třeba dobře fungovaly v komiksu, ale na plátně ani moc ne. Frank Miller napsal scénář, který by jako příběh komiksu fungoval, ale pro film, i když v sérii, je přece jen třeba trochu víc. Trikově je to však msty parádní.


Gumdrop (2012) - 30 %
Práce s robotem a jeho samotný design jsou sice pěkné, ale nic to nemění na tom, že to je skutečně to jediné, co tenhle film přinese. O příběhu nemá smysl mluvit, snad jen ty digitální triky jsou zde ještě dobré, ale tohle je něco, co se má vystavovat, předvádět, ale jako kompletní film to až tak nefunguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat