neděle 21. září 2014

Make Way for Tomorrow, Lucky Day Forever, Chlapectví, One Day, Moms' Night Out


Make Way for Tomorrow (1937) - 80 %
Dojemný příběh o tom, jak se lidé milují a jak si zároveň jsou protivní a sami sobě na překážku. Dva starší manželé se dostanou do finanční krize a jejich děti nejsou schopny se o ně postarat. O tomhle vlastně je celý film, který končí neskutečně emocionálním finále, které ale nikomu nic nenutí, prostě jen popisuje to, jak staříčci dopadli.

Lucky Day Forever (2011) - 70 %
Co se stane, když k tomu, co si nejvíce představujete, skutečně dojde? Jaké budou vaše pocity? Zajímavý dystopický filmy, kterému sluší animace. Tady je ukázka toho, že když se chce, tak animací je možné dělat silné příběhy, a to i v krátkém čase.

Chlapectví (Boyhood, 2014) - 90 %
Je pravda, že po filmařské stránce tomu filmu nelze moc vytknout. Richard Linklater je neskutečně skvělý po stránce dialogů a toho, jak natočit scény, které by jinde neuspěly. Na první pohled jsou moc obyčejné. Ale v tomhle případě prostě sledujete, jak se z kluka stává muž, co ho ovlivňuje, jak se vyvíjejí lidé kolem něj. Je skvělé, že si dal Richard čas a natáčel v rozmezí deseti let, protože zachování herců a sledování jejich skutečného stárnutí a změn v průběhu let pak přispívají uvěřitelnosti. Zajímavý způsob, jak podat krásný a uvěřitelný příběh o životě.

One Day (2012) - 40 %
Tohle mi nějak moc nesedlo, i když je tu poselství, které se nám autorský tým snaží sdělit. Asi určitě by se to dalo pojmout zajímavěji, ale ani v tomhle případě to není úplně slabé. Jen je to takové jemné zavanutí emocí, které mi tentokrát prostě nestačilo.

Moms' Night Out (2014) - 35 %
Je to špatný film, o tom žádná, ale tak nějak se to dalo čekat. Ten potenciál názvu je absolutně nevyužit, protože se prostě film soustředí na něco jiného než na tu dámskou jízdu. Co mě potěšilo, to je přítomnost Seana Astina, za kterého jsem rád v každé roli. Ten hobit mi prostě přirostl k srdci a já doufám, že ho zase sem tam uvidím se Sandlerem.

Žádné komentáře:

Okomentovat