čtvrtek 4. září 2014

Forever's Not So Long, Noc v opeře, Fred et Marie, Draft Day, Benigni


Forever's Not So Long (2009) - 70 %
Zajímavá, trochu surreálná romance, která mě mile překvapila. Začátek sám o sobě v sobě má něco abstraktního, ale pak se to teprve rozjede a je to teprve pěkně a hezké. Herci mi sedli, takže se mi na celý kraťas docela dobře koukalo.

Noc v opeře (A Night at the Opera, 1935) - 90 %
Bratři Marxové, a vůbec nevadí, že tady jsou jen ve třech, jsou prostě mistři a hlavně Groucho je neskutečný žvanil. To, co z něj plyne, to je až neuvěřitelný. Film se hodně podobá kabaretní vystoupení, protože je hodně prokládán skutečně operou a zpěvy, případně hraním na hudební nástroj. I přes svou nekonzistentnost však film skvěle drží pohromadě.

Fred et Marie (2011) - 75 %
Soužití dvou lidí může být příjemné, a já myslím, že jedno takové soužití prožívám, ale stejně tak může být náročné, minimálně pro jednoho. Tohle je přesně případ Marie. Hned na začátku mě zaujala stylizace titulu filmu, který se objeví bílý na černém. Film následně poměrně jasně vyjádřil, proč tomu tak je. Skvěle zachycená negativní dominance. Může být i pozitivní?

Draft Day (2014) - 75 %
I když mě americký fotbal absolutně nezajímá a snad ani neznám jediný tým, tak tohle je dobré drama, které mě upoutalo, a to hlavně díky skvělému výkonu Kevina Costnera. Ivan Reitman používá zajímavé nástroje, hlavně dva obrazy v jednom, ale tohle stojí na hercích, kteří se vžili do svých rolí, a jde jim to dobře. Je tu krásně vidět, jaký je to byznys a jak snadno to dokáže ničit životy.

Benigni (Benigni, 2009) - 40 %
Vizuálně je snímek zpracovaný zajímavě, který ale doplácí na to, že vlastně nemá pořádně co říct. Tohle téma už bylo zpracováno různě a snímek "Benigni" nepřináší nic nového navíc. Prostě jenom kraťas o tom, jak se dá nebo nedá žít s něčím, co z vás roste.

Žádné komentáře:

Okomentovat