neděle 14. září 2014

Dum Spiro, Act of Faith, Kwe Heri Mandina, Jimmy's End, True Skin


Dum Spiro (2011) - 55 %
Nevím přesně proč, ale samotná animace se mi velmi zamlouvala. To celé pak představuje grotesku, která možná není až tak zajímavá, protože není nutně originální, ale na druhou stranu je to takové příjemné oddechové pokoukání, které neurazí.

Act of Faith (2012) - 75 %
Alan Moore má zajímavý cit pro vypravěčskou estetiku, což je očividně v souladu s vnímáním Mitche Jankinse, který Moorův scénář natočil. Není to snadno stravitelné, ale na ta pointa je sakra silná, když si na ni počkáte. Trochu paradoxním, že jsem tohle viděl několik dní poté, co se podobným způsobem ze světa sprovodil Robin Williams.

Kwa Heri Mandima (2010) - 40 %
Na jednu stranu je hezké, že se pokusili natočit film bez filmového materiálu, na druhou stranu tohle je video, které si každý udělí doma. Pro mě to prostě jako film nefunguje, mnohem lepší by to bylo jako článek fotkami doplněný.

Jimmy's End (2012) - 75 %
V podstatě pokračování krátkého snímku "Act of Faith", kdy se zde Faith opět objevuje. Tohle je parádní panoptikum, které ukazuje, že Alan Moore je tvůrce vhodný pro různá média a nejde mu to jen v komiksu, i když tam je jednoznačně nepřekonatelný. Jeho filmy scénáře jsou specifické, ale rozhodně mají vizuální stránku, která je velmi zajímavá.

True Skin (2012) - 55 %
Vizuální stránka je jednoznačně to, co tenhle film zachraňuje a posouvá ho o něco výše. Příběhově to není až tak zajímavě, ale zde prezentovaný a vytvořený svět je plně funkční a dobře se na něj dívá. Digitální triky jednoduché, za to efektní.

Žádné komentáře:

Okomentovat