sobota 5. července 2014

Kurz sebeovládání, The Record Breaker, Hogo fogo Homolka, The Heat, In Secret


Kurz sebeovládání (Anger Management, 2003) - 60 %
Jsou tady skvělé momenty a skvělé postavy, které byly naprosto dokonale zahrány. Jack Nicholson, Woody Harrelson, Luis Guzmán a samozřejmě John Torturro jsou jen krátkým výčtem zajímavých hereckých výkonů. Jenže příběh celkově moc nefunguje a v konečném vyznění je to takové podivné a těžko uvěřitelné. Kvůli těm postavám na to ale stojí zato kouknout.

The Record Breaker (2012) - 60 %
No, co k němu říct. Rozhodně je to zajímavý člověk, který ví, co chce. Většina lidí, vlastně skoro nikdo, by ho napodobit nemohl. Ale stejně mi to přijde jako zvláštní cíl. Nic proti, ať si dělá, co chce. Dokument podává dost informací textovou formou, to se mi na něm hodně líbilo. Určitě je dobře, že se o takových lidech ostatní dozví filmovou cestou.

Hogo fogo Homolka (1970) - 85 %
Možná mě to bavilo ještě o něco víc než první díl. Tady je krásně vidět, co je to závist, co je to hloupost a bezohlednost vlastně ke všemu i k sobě navzájem. Krásně komediální, ale s podtónem, který vás prostě musí dostat. Tohle je komedie o nepěkných stránkách člověka. Možná něco, co nás alespoň trochu donutí se polepšit.

The Heat (2013) - 50 %
Spíš jen takové upozornění na to, že je zde i ženský box a že je zde jedna žena, která do toho umí pořádně praštit. Těhotenství jí změnilo život směrem, který nejspíš nečekala, i když se na druhou stranu za silově dobře vyvinutou považovala vždycky. V boxu našla smysl života, navíc v jejím případě je to i dobrá obživa. Film jinak nic moc neřekne.

In Secret (2013) - 50 %
Na mě trochu moc roztahané drama s prvky thrilleru, které stojí za to zhlédnout hlavně kvůli hereckým výkonům, jež jsou prostě dobré. Hlavní mladá trojice funguje překvapivě dobře, a to i přes přítomnost Toma Feltona, od kterého jsem opravdu nic moc nenechal. Celkově jsou herecké výkony dobré. Jinak ale film nemá moc čím ohromit a dokonce i atmosféra ke konci začíná nudit.

Žádné komentáře:

Okomentovat