pondělí 31. března 2014

Apokalypsa, Rio, Star Wars: Klonové války, Hvězdná brána: Archa pravdy, Hvězdná brána: Návrat


Apokalypsa (Southland Tales, 2006) - 25 %
Moje první setkání s Richardem Kellym-režisérem. Jeho scénář k "Domino" se mi docela zamlouval, hodně jsem o něm slyšel, ale tohle je teda hodně velké zklamání. Rádoby hodně dějový snímek z budoucnosti, kde se toho strašně moc stane a přitom se neděje vlastně vůbec nic. Film, který má rozměry epické a přitom je strašně malý. A co je na tom nejhorší, snímek, který se vydává za dílo myšlenkově obsáhlé jako bible, a přitom je prázdné. Takhle to dopadá, když chce někdo udělat velký příběh, ale jde si svojí vlastní, naprosto jinou cestou, protože si myslí, že ta je nejlepší. Někdy prostě není.

Rio (Rio, 2011) - 70 %
Snímku hodně pomáhá, že se odehrává v Brazílii a jsou zde použity místní reálie. Snímek tak má docela zajímavé prostředí, navíc pestrobarevnost mu rozhodně sluší. Jsou zde zajímavé postavy, u kterých jsem ale nečekal, že se k nim ještě vrátíme. No, z druhého dílu mám celkem obavy.

Star Wars: Klonové války (Star Wars: The Clone Wars, 2008) - 35 %
Téda, to je ale hnusná animace. Na to, že tohle dělalo studio George Lucase, od kterého by člověk čekal trochu vymakanou právě tu trikovou stránku, je tohle docela hrůza. Kromě toho, že jsou pohyby někdy divně sekané, vyrenderované obličeje jsou prostě nepříjemné. Tohle je klasická rychlokvaška, na které se snaží studio vydělat. Ano, je hezké, že dějově to je zasazené do světa Star Wars a je to autorizováno, ale to je tak vše. Mám rád "Star Wars", ale ne v animované podobě.

Hvězdná brána: Archa pravdy (Stargate: The Ark of Truth, 2008) - 70 %
Když jsem se na tenhle snímek začal dívat, došlo mi, že jsem vlastně celý seriál nikdy nedokoukal. Postavy se hodně změnily a já jsem v tom měl docela hokej. Vzhledem k tomu, že to byl jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, budu se k němu muset někdy vrátit. Film mě rozhodně nezklamal, je to pořád to, co jsem měl na seriálu rád. Trochu mě mrzí, že se Richard Dean Anderson stáhnul více do pozadí a v tomhle filmu vůbec není. Právě kvůli němu jsem na seriál vlastně koukal. MacGyver je pořád moje dětská legenda. Takže ano, body za nostalgii jsou také začleněny.

Hvězdná brána: Návrat (Stargate: Continuum, 2008) - 70 %
Je krásné, že se pro poslední díl podařilo zaangažovat i Richarda Deana Andersona a je fakt, že to je postava, na kterou jsem se těšil nejvíc. Žel, prostoru opravdu dostal jen málo. Docela by mě zajímalo, jestli už ho přestalo bavit hrát, nebo co. No, podle všeho bylo příčinou rodičovství. Nečekejte od filmu nějaké skvělé sci-fi, tohle je opravdu něco, co bylo natočeno pro fanoušky, ale i to někdy stačí. Já jsem se opět bavil, a to podobné paradoxy moc rád nemám.

Žádné komentáře:

Okomentovat