pondělí 15. července 2013

24 Hour Love (2013) - 10 %


24 Hour Love (2013)

Někdy, když se díváte na filmy, říkáte si, že něco horšího už snad ani nemůžete vidět. Jenže oni vás pak různí tvůrci překvapí tím, že to ještě jde, že to jde pořád hůř, jen je třeba vyčkat a narazit na ty správné kraviny a šílenosti. Takovým případem je i snímek "24 Hour Love". Je to povídkový film a je to černošský film, ale rozhodně se nejedná o obnovení úžasného žánru, kterému se říká blaxploitation. Filmy, které mají výhradně černošské obsazení, se poslední dobou vydávají spíše cestou romantický komedií anebo naopak drama o lásce. V některých případech to vypadá velmi obdobně, protože stejně není čemu se smát.

"24 Hour Love" je přesně takovým snímkem. Je to vlastně pohádkový film, který se skládá z celkem sedmi povídek, kde se lidé baví o vztazích, sexu a hlavně naprosto o ničem. Ty povídky jsou všechny tak nudné, až je to k neuvěření. V podstatě šlo o to dostat do jedné místnosti několik lidí (jednoho a více) a nechat je kecat, někdy rádoby zábavně, ale většinou naprosto klapali hubou naprázdno. Je to strašně deprimující dívat se na film, který vlastně nemá co říct, i když právě to, co se zde říká, by mělo být jeho základním obsahem, snad i poselstvím, pokud to tak můžu nazvat. Jednotlivé povídky jsou popsány v krátkosti zde:
  1. Manželka má jít na schůzku se zákazníkem, který stojí o koupi domu, a manžel žárlí. 
  2. Manažer hudební hvězdy neunese, když ona chce přejít k někomu jinému. 
  3. Žena zjistí, že je těhotná, přítel je celkem v pohodě, ale musí pořešit, co bude dál. 
  4. Ona pracuje, on se válí doma a jí to očividně točí, ale v klidu, ono se to vyřeší. 
  5. Žena se zpovídá z toho, jak jí muž jejího srdce zničil. 
  6. Tři kamarádky tlachají o chlapech 
  7. Chlapi na basketu - měli hrát, ale místo toho se zakecali o ženských, překvapivě 
Děsivé. Skutečně není o čem mluvit, ale nakecá se toho strašně moc. Nejzajímavější je pak příběh s ženou, která se zpovídá. Celou dobu kamera zabírá pouze ji, což je velmi dobrý herecký výkon, ale nikoli zas tak obdivuhodný. Spíš šlo o to se nesmát a aspoň trochu se vžít do role. Tahle povídka má pak ještě dovětek v závěru, který vás možná probudí, protože zde zasní výstřel. Jinak ale není o čem mluvit. Někdy jsou herci afektovaní, někdy se snaží dát najevo nějaké emoce, ale většinou jsou neskutečně neutrální, neskutečně neohební a rigidní. A možná i frigidní. Není to sexy, není to zábavné, není to poučné. Není to prostě nijaké. Sedm naprosto nezábavných povídek bez obsahu, kterými někdo chtěl ukázat, že umí natáčet. Problém je, že neumí.

Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete vidět, že se dá natočit opravdu všechno a ještě se to chce brát vážně!
Hodnocení: 10 % za to, že si z nás tvůrci trochu udělali srandu


Žádné komentáře:

Okomentovat