neděle 24. února 2013

28 Hotel Rooms (2012) - 40 %


28 Hotel Rooms (2012)
Snímek "28 Hotel Rooms" má námět, který se mně osobně velmi zamlouvá. Komorní prostředí, ke kterému není potřeba příliš mnoho herců. Všeho všudy pouze čtyři a s těmi si snímek naprosto dokonale vystačí. Proč víc herců, když se film točí hlavně kolem dvojice, která se schází po hotelových pokojích. Právě zde řeší svoje životy, zde řeší svoje problémy, které mají, ať už společné, anebo v životech, které vedou jinde, mimo hotelové pokoje.
On a ona se schází po hotelových pokojích, protože jsou do sebe zamilovaní. Přesto ale vedou svoje osobní životy. Ona má manžela, s kterým porodí dítě. Přesto muže z hotelových pokojů miluje. Ona ji miluje, i když ví, že má manžela a dítě. Jsou si prostě předurčeni osudem. Jejich vztah nepatří k těm dokonalým, k těm jednoduchým. Snímek rozhodně není obyčejná romance, ale chce se podívat hlouběji na to, jak může podobný vztah fungovat, respektive nefungovat.
Sledujeme dvojici, jak v hotelových pokojích prožívají nejkrásnější okamžiky svých životů. Prožívají zde i okamžiky, kdy mají pocit, že se sobě navždy ztratí. Bojí se toho, ale emoce jsou silnější. Vždycky se k sobě přesto vrátí. Jejich vztah je vlastně dokonalý. Dokonalá ukázka toho, jak může vztah fungovat, i když k tomu nemá nejlepší podmínky. Ti dva se milují, ale nikdy jim nebude dopřáno, aby skutečně byli spolu. Ona má manžela a neopustí ho. Dává to svému milenci jasně najevo. On všechno ví, ale stejně se s tím nedokáže smířit. Stejně jako ji nedokáže opustit, protože ona je pro něj ta pravá.
Jak jsem řekl, snímek "28 Hotel Rooms" je pro mě zajímavý svým námětem, ale nikoli svým provedením. Dvojice pro mě není nijak zajímavá, jejich vztah je na horské dráze a je jasné, že zde tyhle výkyvy budou. Bez nich to prostě není možné. Ti dva se scházejí, pak se zase rozcházejí, aby se znovu shledali, a najednou to vůbec není zajímavý příběh, kdy čekáte, co bude, co přijde, najednou je to obyčejný stereotyp. Potřebují mí vztah, který není jednoduchý. Nejen proto, že mají jiné závazky, ale proto, že si ho komplikovanějším sami dělají. Bez toho by to nebyli oni, bez toho by se necítili kompletní. Jedině v takovou chvíli mohou být dokonalými partnery. Zvláštní zjištění, které v tomhle případě není příliš přesvědčivé. Absence zvuku pak většinou atmosféru neprohlubuje, ale spíše je ještě více protivnou.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete vidět vztah přes různé hotelové pokoje.
Hodnocení: 40% za zajímavý nápad, který byl zpracován nezajímavě


Žádné komentáře:

Okomentovat