pátek 13. dubna 2012

Prcičky podruhé

Já vím, že to je docela ujeté, ale naskytla se příležitost, abychom šli na "Prci, prci, prcičky: Školní sraz" znovu, podruhé. Šli jsme týden po premiéře a já jsem si říkal, že tentokrát už bude kino prázdné. Ani omylem nebylo. Sál byl ještě plnější než v den premiéry a já jsem nemohl uvěřit svým očím, že jsme skoro nesehnali místa. Je to dobře a tomu filmu to skutečně přeji. Když jsem ho viděl podruhé, viděl jsem chyby - zbytečné postavy, nedotažené dějové linie, zjednodušení a scény jen pro efekt. Nic to nemění na tom, že jsem se u filmu prostě bavil. Ani napodruhé mě to neomrzelo a smál jsem se, stejně jako se smál celý sál.
Vzpomínám si, že poslední film, na který jsem šel do kina dvakrát, byl "Temný rytíř". Nestydím se za to, že právě "Školní sraz" byl tím dalším, který jsem si takhle užil. Potřetí už asi nepůjdu, ale tenhle film si zaslouží, aby na něj lidé chodili. Dokáže tak skvěle zvednout náladu, nadchnout, že budete odcházet s úsměvem a na chvíli všechno hodíte za hlavu. Je mi jasné, že "Prcičky" v tržbách nepřekonají "Hunger Games", ale na tom nesejde. Já osobně jsem měl ze "Školního srazu" takový zážitek, který se jen tak opakovat nebude. Nebo že by "Temný rytíř povstal"?
Trochu se ale děsím toho, že dvěma nejúspěšnějšími filmy roku 2012 budou "Hunger Games" a poslední díl "Twilight" ságy. Ale jestli je tohle to, co lidé potřebují v kině, budiž. Neříkám, že "Prcičky" jsou umění, ale ani z "Hunger Games" a ani z žádného "Twilightu" jsem neodcházel nadšený, spíš naopak. Pořád ale věřím Batmanovi, že je všechny převálcuje. Možná i "Avengers" řeknou svoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat