středa 20. prosince 2017

#Stuck, Hired Gun, Joe Bullet, Twin Peaks: The Return, Wind River




#Stuck (2014) - 40 %
Romantická komedie - ani ne moc romantická a ani ne moc komedie - která nenadchne ani neurazí. Postavy zde nejsou takové, že by vás odradily od sledování, ale stejně tak vás nějak moc zásadně nedovedou nalákat. Což je škoda, protože se s nimi dalo pracovat a dovedly by možná i strhnout na svou stranu.

Hired Gun (2016) - 60 %
Mám rád rockovou hudbu, a tak se mi tenhle snímek líbil jako náhled na to, jak vlastně tahle hudba také vypadá, respektive jak je tvořena. Člověk zná třeba jména osobností, ale ani si neuvědomí, že za jejich úspěchem jsou i hudebníci, jejichž jména tak skloňována nejsou. Za tenhle zajímavý vhled s osobnostmi se mi film líbí.

Joe Bullet (1973) - 50 %
"Joe Bullet" je jihoafrická odpověď na blaxploitation, a to skutečně s černošskými herci, což je na 70. léta v této zemi velmi odvážný krok. Však to také vedlo k tomu, že byl film dlouho zakázaný a až v poslední době se dostává ven, dokonce na DVD. A jo, jako brakový snímek rozhodně stojí za pozornost.

Twin Peaks: The Return (2017) - 80 %
Nejde hodnotit seriál, respektive jeho třetí sezónu, jako něco, co by bylo krásné, co by bylo skvělé. Ale já si nemůžu pomoct, i když tam jsou sekvence, části, pojetí, které mi nesedí, stejně na mě dokázala třetí sezóna dosednout podobně silně jako první dvě, a to i přesto, že naprosto jiným způsobem. Lynch už je ve svém pojetí filmu/seriálu tak daleko, že buď s ním dál jeho hru hrajete, anebo nikoli. Mě si už asi tolik omotal kolem prstu, že jsem jen zíral, jak je možné natočit seriál.

Wind River (Wind River, 2017) - 90 %
Jeden z nejlepších thrillerů roku 2017, a to ještě není rok 2017 u konce. Ale pochybuji, že "Sněhulák" dosáhne podobných kvalit. Je to napínavé, je to dramatické, je to depresivní, jsou zde skvělé postavy, kdy Renner a Olsen jsou skvělá dvojice, ale i ty vedlejší jsou vychytané. Život v rezervaci skvěle zachycen, stejně jako krása a děsivost přírody.

Žádné komentáře:

Okomentovat