pátek 8. prosince 2017

Ernest na vojně, Totem vlka, Každému dle zásluh, Traffic in Souls, Tramps




Ernest na vojně (Ernest in the Army, 1998) - 30 %
Popravdě je to lepší než africký díl a možná by to bylo i o trochu lepší než některé další filmy ze série, ale Ernest už podeváté prostě není tak zábavný, jak by tvůrci možná i chtěli. Není zde děj, který by bavil, nejsou zde vtipy, v jejichž zabíjení je sám Jim Varney nejlepší. Jimovi patří dík, ale jeho Ernest za mě do komediální síně slávy nepatří.

Totem vlka (Le dernier loup, 2015) - 50 %
Tak nějak jsem si myslel, že tohle bude v podání Annauda ještě o něco lepší. Vlastně o hodně lepší. Ale nakonec se ukázalo, že je to jen vizuálně velmi pěkný film se skvělou prací se zvířaty, ale hodně vyumělkované, což v tomhle filmu vadilo víc než v jiných Annaudových filmech. Ale prostředí a smýšlení místních lidí byly dobře podány.

Každému dle zásluh (To Each His Own, 1946) - 80 %
Olivia de Havilland zde představuje takový herecký výkon, že si i přejete, aby to skončilo dobře, což se mě stává opravdu jen v případě, že mě herci dovedou ke svým postavám vtáhnout. Olivia de Havilland mě vtáhla a líbil se mi i styl vyprávění, který je retrospektivní, čímž se buduje atmosféra pro finále.

Traffic in Souls (1913) - 60 %
Na svou dobu má snímek "Traffic in Souls" nesmírně zajímavé téma, protože se jedná o kriminální film, i když nikoli vyloženě akční, kde se žena snaží s malou pomocí strážníka zatočit s nucenou prostitucí, která už stačila semlít její sestru. Není to v obraznosti nijak explicitní, to zase ne, ale to téma je pojato zajímavě a i po více jak sto letech má smysl se na film kouknout.

Tramps (2016) - 60 %
Herecky velmi povedený film, kdy oba mladí aktéři hrají tak, že je to pro vás prostě příjemné, že je snesete i v těch méně emotivně příjemných polohách. Ale oni to zbytečně nehrotí, což je fajn, protože jde především o ně, nikoli tolik o příběh, který jako kdyby byl podružný. Ústřední dvojice si prostě mile sedla.

Žádné komentáře:

Okomentovat