neděle 10. prosince 2017

Bláznivý exorcista, Two Arabian Knights, Učitelka, Muž a žena, Unaveni sluncem 2: Odpor


Bláznivý exorcista (Repossessed, 1990) - 40 %
Mám Leslieho Nielsena velmi rád, ale jak poznamenal eraserhead666, tak když se nebaví herec, nebude se bavit ani divák, což v tomhle filmu platí dokonale. Jednotlivé scény, které zde jsou, prostě nejsou zábavné, divák se bude cítit trapně už jen proto, že musíte něco takového vůbec sledovat. Jako parodie na "Vymítače ďábla" je to smutné.

Two Arabian Knights (1927) - 70 %
Na snímku "Two Arabian Knights" se mi nejvíce zamlouvala skutečnost, že je to film, který se v podstat ani na chvíli nezastaví, pořád se zde něco děje a divák s postavami jede pořád kupředu. Tohle je hodně dobré i v tom, že mezititulků je velmi málo. Když je komedie dobrá, je schopná jet kupředu i beze slov.

Učitelka (2016) - 75 %
Jan Hřebejk natočil hodně silný film, který ukazuje, že on i Jarchovský mají dobu komunismu skutečně zvládnutou, a to jak z toho komediálnějšího pohledu, tak i z toho pohledu dramatičtějšího. Ještě trochu zajít dál a je z tohohle snímku skoro horor. A navíc ukazuje, že ono o tu dobu ani tak nejde, jde hlavně o lidi.

Muž a žena (Un homme et une famme, 1966) - 70 %
Jean-Louis Trintignant je pro mě jedním z nejlepších francouzských herců celé francouzské kinematografie, a tak si vždy rád užiji film, kde hraje. Navíc je tohle film v podstatě improvizační, což jen dokazuje jeho skvělé herecké schopnosti. Nepoznali byste to. Je skvěle přirozený a Anouk Aimée je mu skvělou hereckou parťačkou.

Unaveni sluncem 2: Odpor (Utomlennye solntsem 2, 2010) - 70 %
Je to mnohem velkolepější ve smyslu produkce a výpravy než první film, však také uběhlo téměř dvacet let. Je vidět, že se Michalkov soustředil na vyprávění jiného příběhu, i když jsou zde některé postavy stejné. Tentokrát už to mělo být víc válečné. A je to místy hodně drsné a nepříjemné, což beru pozitivně.

Žádné komentáře:

Okomentovat