čtvrtek 14. prosince 2017

Berlin Syndrome, Nebe, peklo, ráj, Churchill, Vnitřní záležitosti, Živě z vesmíru




Berlin Syndrome (2017) - 60 %
Dívka chce studovat v Berlíně, kde se trochu nudí, připadá si cizí, a tak je ráda, když se s někým spřátelí. Jen ji nenapadne, že by ten příjemný muž mohl být tak trochu šílenec. Dobře, civilně pojaté drama, které nechce jít do zbytečných extrémů, ale přitom tím stále vytváří dobrou, ač zdlouhavou podívanou, do které by se nikdo nechtěl dostat.

Nebe, peklo, ráj (Hopscotch, 1980) - 50 %
Mohl by to být i dobrý, komediální špionážní film, kdyby to dějově nebylo celé tuctové. Herci se snaží zachránit, co jen jde, ale nestačí to, aby se snímek dostal alespoň na průměrné hodnocení. K tomu se nedostane a je ten jen špatnou komedií s dobrými hereckými výkony především pak baví Walter Matthau.

Churchill (2017) - 50 %
Celkem klasický životopisný snímek, který hraje hlavně na to, že se očekávají skvělé výkony od hlavních představitelů. Brian Cox rozhodně nezklamal, ale film není prostě nic zásadně překvapivého, jede se na hodně patetickou notu, což filmu škodí a o Churchillovi samotném se nic extra nového nedozvíte.

Vnitřní záležitosti (Internal Affairs, 1990) - 60 %
Přiznám se, že mě snímek "Vnitřní záležitosti" dostal hlavně proto, že je zde Richard Gere v trochu jiné roli, než jak ho většinou známe. A přesto mu role drsňáckého policajta sedí a je v ní dobrý a táhne celý film spolu s dalšími výbornými, tehdy ještě mladými herci jako Andy Garcia nebo William Baldwin.

Živě z vesmíru (Live from Space, 2014) - 50 %
Nevím, jestli je to věkem internetu a dobou, kdy se s filmy můžeme vydat v podstatě kamkoli, ale i když je tohle zajímavý nápad, zase oživit v lidech zájem o objevování vesmíru, nemůžu si pomoct, ale místy jsem se docela nudil. Komentátoři se snažili přenosy z vesmíru trochu oživit, ale i tak mi to přišlo dost křečovité. Přesto dovedou některé záběry uchvátit.

Žádné komentáře:

Okomentovat