neděle 21. května 2017

Logan: Wolverine, Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten, Tarzan v nebezpečí, The Moon and Sixpence, Velký Bill


Logan: Wolverine (Logan, 2017) - 80 %
Parádní rozloučení s postavou a já skutečně doufám, že už ho nikdy nebude nikdo hrát, hlavně ne někdo jiný. Hugh Jackman je skvělý, Patrick Stewart je skvělý, ale úchvatná je i Dafne Keen, která mi vyrazila dech. Parádní střet tří generací, kterému ani nevadí, že nemá skutečně nezapomenutelného záporáka.

Taková pseudoreportáž o tom, jak jsou na tom vlastně mladistvý se sexualitou. Na to, že má série celkem třináct dílů, myslel by si člověk, že hned ten první bude něčím zajímavý. Jak se ukázalo, není tomu tak a první díl je docela nuda a vyniká jen těmi mladými krásnými holkami, které se zde hojně vyskytují.

Tarzan v nebezpečí (Tarzan's Peril, 1951) - 40 %
Lex Barker není vyloženě špatný představitel Tarzana, i když mám pocit, že přece jen vypadá trochu moc inteligentně, v tomhle byl Johnny Weissmuller lepší, ale na druhou stranu, filmy s Lexem mě zatím moc nepřesvědčily o tom, že jsou opravdu dobré. Spíš průměrné až podprůměrné, jako i v tomto případě.

The Moon and Sixpence (1942) - 50 %
Tak nějak jsem čekal, kdy se objeví něco víc, kdy mě snímek dovede strhnout, ale nakonec se ukázalo, že je to prostě jen průměrný životopisný film, který je navíc ještě trochu maskován, protože jména Paula Gaugaina zde vlastně nepadne. Aspoň se nemuselo nic autorizovat... Změna barevného filtru tomu moc nepomohla.

Velký Bill (The Plainsman, 1966) - 35 %
Špatný western. Ano, i takové existují, a tohle je jeho příklad. Hloupé. Ne naivní, ale prostě blbé. Jsou zde postavy, které mají být legendární, ale jsou podány prostě jako normální lidé, nemají v sobě žádné charisma, a je jedno, jestli je to muž nebo žena. Tohle si naštěstí moc dlouho pamatovat nebudu.

Žádné komentáře:

Okomentovat