pondělí 22. května 2017

Král čtvrti Once, Schulmädchen-Report 2. Teil - Was Eltern den Schlaf raubt, Tarzan's Savage Fury, Závod, The Traveling Executioner


Král čtvrti Once (El rey del Once, 2016) - 40 %
Pokud je člověk Argentinec, asi film ocení více. Pokud je navíc argentinský žid, skutečně si ho může užít. Ale jelikož mi tohle náboženství, stejně jako žádné jiné, mnoho neříká, nedokázal jsem se dokonale vžít do postav a do toho, co je motivuje. Není to špatně natočené, ale příběh mě prostě nezaujal.

Oproti prvnímu filmu je tohle trochu drsnější, ale jen v tom smyslu, že je zde naznačeno znásilnění, i když není nijak explicitně prezentováno, a také proto, že je zde už na začátku vydírání jednoho učitele, kterého studentky svedly. Člověk se mu ani nemůže moc divit. Kdo by se na jeho místě udržel...

Tarzan's Savage Fury (1952) - 50 %
Tohle je moje rozloučení s Lexem Barkerem jako Tarzanem, protože jeho pátý film jsem viděl jako první. Je to takové průměrné rozloučení, trochu rozpačité, ale s tím, že je zde docela dobrá záporná postava. Neustálé záběry na Cheetu se ale už dávno omrzely a člověk neví, jestli to vlastně není dětský film.

Závod (The Race, 2009) - 60 %
Hezký rodinný film, který nemá žádný překvapivý vývoj, ale je jednoduše natočen tak, aby to bylo divácky příjemné, aby zde byly trochu vyhrocené momenty, hlavně emočně, což vede k tomu, že se k postavám dostanete. Ale ono to funguje hlavně kvůli těm dětem. Dobré, ne výjimečné, ale prostě hezké.

Zajímavý snímek o tom, jak jeden chlapík cestuje s elektrickým křeslem a snaží se každému trochu zlepšit ten konec, tu poslední míli, která ho před smrtí elektrickým proudem. Snímek má v sobě něco bizarního, ale zároveň lidsky krásného, kdy Stacy Keach ukazuje svoje mistrovství v poslední části filmu, která je dobře vypointovaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat