úterý 23. května 2017

Brancaleonova armáda, Přepadení, Ovečka, Lassie se vrací, Saheb Bibi Golaam




Brancaleonova armáda (L'armata Brancaleone, 1966) - 60 %
Francouzská parodie na rytířské filmy, která má v sobě soustu idiotských postav, a vy tak celkem snadno poznáte, kde si bral inspiraci snímek "Návštěvníci". Nemůžu si ale pomoct, mně rozhodně tenhle film nepřišel nějak extra vtipný, spíš se musí uznat, že zde jsou skutečně dobré a překvapivé nápady. Třeba žlutý kůň.

Přepadení (L'assaut, 2010) - 40 %
Snímek, který se na jednu stranu tváří nesmírně realisticky, ale přitom je velmi stylizovaný a ta realističnost se z něj vytrácí, ať už je to dáno barvenými filtry, anebo i zpomalovanými nebo němými záběry, které podle mě prostě nefungují a snímku spíše ubližují. "Přepadení" se za mě vůbec nepovedlo.

Ovečka (Lamb, 2015) - 60 %
Snímek "Ovečka" funguje skvěle jako pohled na jinou zemi, na jiné prostředí, na jiné problémy. Koho by napadlo, že jednou bude řešit to, že nebude chtít, aby mu zabili jeho ovečku, to jediné, co má, ale co by mohlo nasytit chudou vesnici, která hladoví. Ne, my skutečně podobné problémy řešit nemusíme, a proto si ničeho nevážíme.

Lassie se vrací (Lassie Come Home, 1943) - 50 %
Kdybych byl dítě, tak by mě Lassie v tomhle provedení asi ještě dojala, je zde i trocha napětí, jsou zde zajímaví herci, navíc je to v barvě, ale v současné době mi to přijde jen jako klasický film se zvířetem, které je sice hodně chytré a pěkné, ale nic víc v tom není. Snad že tenkrát Lassie byla mezi prvními zvířaty, která získala takovou slávu.

Saheb Bibi Golaam (2016) - 50 %
Snímek, který místy dovede překvapit tím, jak je sexy, v jiné chvíli na druhou stranu ukazuje i svou nudnou stránku. Chvíli máte pocit, že je to vlastně hezká romance, ale pak najednou dojde na docela drsnou scénu, která vás dovede nečekaně překvapit. Vizuálně je pak snímek klasicky bollywoodsky líbivý.

Žádné komentáře:

Okomentovat