sobota 18. března 2017

Okrsek 13: Ultimátum, Detour, Boj za svobodu, Jack a fazolový stonek, Smart Blonde


Okrsek 13: Ultimátum (Banlieue 13: Ultimatum, 2009) - 55 %
Není to o moc horší než první díl, spíše mi to přišlo hodně podobné, kdy se hraje na to, že zde není úplně špatný nápad a celkově zpracovaný scénář, nechybí zde humor, hlavně úvodní scéna je super, a samozřejmě je zde povedená a docela drsná akce. Ani tentokrát mě to ale nedovedlo opravdu nadchnout.

Detour (2016) - 55 %
I když ty postavy na první pohled vypadají jako karikatury, tak hlavně ta, kterou hraje Tye Sheridan je nakonec přece jen o dost zajímavější. Možná trochu zbytečně se zde nejede chronologicky, podle mě to nemá nějaký potřebný efekt, ale je to takové správně syrové a jsou zde scény, z kterých dovede zamrazit.

Boj za svobodu (Free State of Jones, 2016) - 60 %
Zajímavé téma, ale to hlavně proto, že období otroctví v Americe takové prostě je. Za mě je to jedno z nejšílenějších období, která na Zemi proběhla, a to hlavně proto, že to ukazuje, jak ubozí někdy jsme. Film bohužel nepřekračuje žádnou mez a podává to, co se od něj očekává. Matthew je ale pořád dobrý.

Jack a fazolový stonek (Jack and the Beanstalk, 1952) - 45 %
Taková celkem roztomilá pohádka, která se snaží být celkem dospělá a jiná - a sem tam se jí to podaří - ale Bud Abbott a Lou Costello jsou prostě takoví troubové, respektive se tak prezentují, že z toho nakonec stejně udělají hlavně film pro děti, které se možná někde zasmějí. Asi jinde než dospělý, ale bude je to nejspíš bavit víc.

Smart Blonde (1937) - 60 %
První film s Torchy Blane, kde se profiluje její osobnost, a musím říct, že by to byla docela zajímavá postava, kdyby ty příběhy byly jen o trošku drsnější, trošku realističtější. Ale holt doba byla taková, jaká byla. Scenáristicky to není úplně zlé, ale není to detektivní příběh, který by si měl člověk déle pamatovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat