čtvrtek 30. března 2017

La La Land, Fog Over Frisco, iBoy, Justine de Sade, Buzíci


La La Land (La La Land, 2016) - 80 %
Nádherný film, který má skvělé barvy, skvělé nápady, kdy se prolíná realita s tím, co by mohlo být, to především v závěrečné scéně, která je prostě nádherná, je zde výtečná chemie mezi Emmou a Ryanem, ale pak je zde i příběh, který je celkově banální a přijde mi až moc jednoduchý na to, jak krásně je natočený.

Fog Over Frisco (1934) - 70 %
Bette Davis se stává mou oblíbenou herečkou, protože už od svých mladých let dokazuje, že je prostě úchvatná, sebejistá a že přesně ví, jak má danou roli uchopit. Nikdy ji asi nebudu mít tak rád jako její rivalku, Joan Crawford, ale právě díky ní je snímek "Fog Over Frisco" zajímavý a stojí za minimálně jedno zhlédnutí.

iBoy (2017) - 50 %
Takové nic proti ničemu. Na jednu stranu je tu fajn nápad, který je spojen s tím, že je chlapec nějakou formou spojen s elektronickými zařízeními. Pak je zde i nějaký sociální podtext. Ale na druhou stranu je ten příběh veden tak nějak obyčejně, že máte pocit, jak se z toho nápadu podařilo vytěžit skutečně jen minimum.

Justine de Sade (Justine de Sade, 1972) - 45 %
Podle názvu byste měli pocit, že tohle bude film, který bude pořádně peprný, nebo ještě lépe řečeno, tohle bude film, kde uvidíte nějaké ty praktiky, které nejsou pro každého normální, alespoň v posteli. Ale nebýt poslední části, která je už trochu divná, ani nevíte, že to má cokoli s markýzem de Sadem společného.

Buzíci (Les valseuses, 1974) - 80 %
Cesta postav, které tak skvěle ztvárnili Gérard Depardieu a Patrick Dewaere za přispění Miou-Miou vás buď dostane, anebo se na ni odmítnete koukat. Jako kdyby zde neexistovala žádná pravidla, je zde spousta nezávazného sexu a s koncem navíc máte pocit, že vlastně nic nekončí. Netradiční, ale skvělý snímek.

Žádné komentáře:

Okomentovat