neděle 19. března 2017

La corrispondenza, Lü cao di, Mei Gong he xing dong, Never Say Goodbye, The Adventurous Blonde


La corrispondenza (2016) - 80 %
Giuseppe Tornatore prostě bude moje krevní skupina, a i přesto, že si tentokrát vybral na první pohled jednoduchý příběh, dokázal mě naplno zaujmout a já jsem jen sledoval, jak tenhle zvláštní vztah dopadne. O Olze jsem si doposud nemyslel, že zvládne větší herecké představení, ale zvládla ho skvěle a zastínila Jeremyho, kterého přece jen více vidíme ze záznamu.

Lü cao di (2005) - 70 %
Na tomhle snímku se mi strašně líbila jedna věc. Na první pohled je prostě poznat, že je to mongolské. Bylo to natočeno v Mongolsku, herci jsou mongolští, nebo spíše neherci jsou mongolští, prostředí je prostě jedinečné. A v tomhle směru se mi snímek líbí. Je díky němu zajímavé poznat jinou kulturu.

Mei Gong he xing dong (2016) - 70 %
Akčních filmů je velké množství, a tak ty, které chtějí zaujmout, musejí něčím vynikat. Snímek "Mei Gong he xing dong" vyniká například tím, že je poměrně syrový a drsný, což je přece jen osvěžující oproti americké produkci, která je mnohdy v tomhle ohledu impotentní. Příběh také není špatný a výkony místy překvapivě civilní a dobré.

Never Say Goodbye (1946) - 75 %
U tohoto snímku jsem se velmi dobře bavil. Říkal jsem si, že tohle je ten typ, který by se u nás označoval "pro pamětníky". Errol Flynn tu má zábavnou roli, ale skutečně skvělé jsou jeho konfrontace s bývalou ženou, výborná Eleanor Parker. Na nich a jejich filmové dceři film stojí a stojí dobře a vtipně.

The Adventurous Blonde (1937) - 60 %
V tomhle dílu se pro mě Torchy Blane profiluje mnohem investigativněji než v předchozích filmech a postava je tím i zajímavější. Překvapivě ale ani scénář není vyloženě špatný, i když jeho začátek je mnohem lepší než finále. Přece jen, vědět, kdo bude oběť, je prvek zajímavý, na němž se dá dobře stavět. Tady se tak dobře nestavělo.

Žádné komentáře:

Okomentovat